Historische roman

De koningin van de verleiding – Suzannah Dunn

Een boek vol liefde, haat en intriges.

Al jaren ben ik gefascineerd door Anne Boleyn. Zij was de 2e vrouw van koning Henry de 8ste van Engeland. Iedereen kent wel het verhaal van deze koning en zijn 6 vrouwen. Stuk voor stuk waren ze prachtige koninginnen. Die periode heeft mij vooral gefascineerd sinds ik naar de Tudors heb gekeken. Vooral het verhaal van Anne Boleyn heeft mij altijd geïnteresseerd. Want wie was deze vrouw? Hoe was haar karakter?

Suzannah Dunn
  • Boek: De koningin van de verleiding.
  • Schrijver: Suzannah Dunn
  • Uitgeverij: Manteau.
  • Genre: Historische roman
  • Pagina’s: 302 pagina’s.
  • Bindwijze: Paperback.
  • ☆☆☆ sterren.

Een paar jaar geleden kocht ik het boek de koningin van de verleiding dan ook op het boekenfestijn. Ik was toen zo blij. Dat ik eindelijk een boek vond over het leven van Anne Boleyn, deels ook wel fictie natuurlijk.

~ Het verhaal: ~

Door Hendrik de 8ste te verleiden maakte Anne Boleyn zich niet echt geliefd aan het hof. De machtige mensen willen haar de ambitievolle koningin al snel onderuithalen. Ze komt al snel in aanraking met haat, intriges en de liefde.

Lucy Cornwallis is de banketbakster en het 2e hoofdpersonage waarover dit boek gaat. Met hart en ziel werkt ze voor de koning aan haar meesterwerkjes van suiker en marsepein. Maar dan ontmoet ze Mark de jonge hof muzikant van de koningin. Voor Mark krijgt ze ook gevoelens. Maar is hij ook verliefd op haar?

Maar dan word Anne Boleyn beschuldigd van verschillende romances die voorgoed het leven veranderen aan het hof. Dit heeft helaas ook gevolgen voor Mark en Lucy.

~ Mijn mening over het boek: ~

In dit boek had ik geen favoriete personage. De ene keer bekommerde ik mij vooral om Anne Boleyn en de andere keer om Lucy.

De hoofdstukken over Anne konden mij onmiddellijk bekoren.

Hoe ze omging met haar dochtertje, de haat voor Catherine, Henry’s eerste vrouw en Mary hun dochter. Daardoor ging Anne steeds minder mijn favoriete persoon worden. Tot op het einde, haar dood, het verraad van de mensen waar van ze hield en dan die beschuldigingen. Ik zat echt midden in het boek, zag het dan ook helemaal voor mij. Het is enorm spannend en vlot geschreven.

Ze moet echt een verschrikkelijk leven hebben gehad aan het hof. De eenzaamheid de hunker naar echte vrienden, de mannelijke troonopvolger op de wereld zetten die er maar niet kwam. Dat moet echt zwaar voor haar zijn geweest.

Lucy de vrouw die naar liefde hunkerde.

Het andere personage Lucy kwam bij mij over als een zachtaardige vrouw, die hunkerde naar liefde. Toen ze Mark ontmoette was ik ook ontzettend blij voor haar. Hij vroeg in het boek op een gegeven moment aan haar: Zou je liever terug in je eigen dorp wonen? Toen dacht ik echt nu gaat het komen. Hij gaat haar zijn liefde verklaren. Ik als romantische ziel hoopte op hun geluk. Maar toen vertelde hij aan haar op wie hij verliefd was.

Ik kan je wel al vertellen dat ik gehoopt had op een ander einde voor Mark en Lucy. Dit einde had ik dan ook totaal niet verwacht.

~ Conclusie: ~ ☆☆☆ sterren

De hoofdstukken die gingen over Anne Boleyn vond ik echt interessant. Want zo kwam ik nog meer te weten over haar. De stukken over Lucy en de verdere vooruitblik naar de toekomst vond ik soms te langdradig. Het was ook enorm verwarrend dat Anne meer in het verleden leefde en Lucy over de toekomst vertelde. Daarom krijgt dit boek ook een 3/5 als score.

Als je houdt van historische romans, liefde, haat en intriges dan is dit boek echt een aanrader. Zelf hou ik ook enorm van historische romans en ondanks dat sommige stukken langdradig waren kon dit boek mij wel bekoren. Heb jij dit boek al gelezen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s