Historische roman

Hannah’s Gave, een historische roman gecombineerd met een vleugje romantiek. – Philippa Gregory.

Vorige week maandag begon ik aan het boek Hannah’s Gave. Een historische roman geschreven door Philippa Gregory over de Tudors. Een dik boek van meer dan 500 pagina’s. Ik kan niet geloven dat ik dit pareltje een jaar ongelezen liet staan in mijn boekenkast. Een prachtig verhaal over intriges en romantiek. Vandaag vertel ik je mijn mening over het boek Hannah’s Gave.

Hannah's Gave Philip Gregory
  • Boek: Hannah’s Gave.
  • Schrijver: Philippa Gregory.
  • Uitgeverij: Boekerij.
  • Genre: Historische roman
  • Pagina’s: 542 pagina’s.
  • Bindwijze: Paperback.
  • ☆☆☆☆☆ sterren.

~ Het verhaal: ~

In het jaar 1553 word Hannah Green en haar vader achtervolgt door de inquisitie. Ze vluchten naar Londen in de hoop daar een veilige start te maken. Alleen loopt dat even anders als Hannah Green haar gave om de toekomst te voorspellen word ontdekt door Robert Dudley. Hij huurt de 14 jarige Hannah in om prinses Mary te bespioneren. Al snel zit ze gevangen tussen de liefde voor de 2 zusjes en de heer Dudley. Hoe zal dit voor haar aflopen?

~ Wat vond ik zelf van het verhaal: ~

Het verhaal begint met Hannah die bij haar vader een baantje heeft. Je hebt onmiddellijk een connectie met Hannah ze is een rebelse meid die een moderne kijk heeft op het leven in de middeleeuwen. Ze wilt nog niet trouwen, ze is ontzettend lief en zoekt vriendschap bij de beide zusjes.

Het verhaal is ontzettend vlot geschreven, dit leest echt als een trein. Je ziet al snel voor je hoe de wereld er uitziet en de personages. Alles is prachtig omschreven met een vleugje romantiek en magie er in verwerkt.

Ik vond het ook interessant om meer te lezen over Mary en Elizabeth. De rivaliteit tussen de zusjes zorgt voor genoeg spannende gebeurtenissen door heen het boek.

~ Favoriete personage: ~

Ik vind Hannah één van de leukste personages in het boek. Ze heeft een prachtige gave die haar soms wel eens in de problemen brengt. Ze groeit ook op als een sterke vrouw die weet wat ze wilt. Dat merk je echt op als je het boek tot op het einde uit leest. Ik ga niet vertellen waarom maar dat ga je zelf wel merken als je dit boek leest. Ik pinkte zelfs af en toe een traantje weg…

~ Conclusie: ~ ☆☆☆☆☆ sterren.

Dit boek verdient vijf prachtige sterren. Hannah’s gave is nog mooier dan het eerste boek over de zusjes Boleyn. De intriges, de magie en de liefde doet je als lezer weg dromen van de periode van het jaar 1553. Het is een aanrader als je houdt van de Engelse historie en een vleugje fictie er in verwerkt. Het boek is duidelijk geschreven en je gaat gewoon houden van dit genre!

Heb jij dit boek al gelezen? Wat vond je er zelf van?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s