Young Adult

De wrede prins.

De Wrede Prins van Holly Black had ik al in Maart gekocht maar nog geen tijd gehad om het te lezen. Tot vorige week toen had ik eindelijk wat vrije tijd om het boek “de wrede prins” te lezen. Vandaag vertel ik je mijn mening over dit mooie boek.

  • Boek: De Wrede Prins.
  • Schrijver: Holly Black.
  • Uitgeverij: Boekerij.
  • Genre: Young adult.
  • Pagina’s: 352 pagina’s.
  • Bindwijze: Hardcover limited edition.
  • ☆☆☆☆ sterren.

~ Het verhaal: ~

Toen Jude 7 was kwam er een vreemde man langs bij haar ouders. Ze besefte helaas niet wat er ging gebeuren. De vreemde man vermoordde met een zwaard haar ouders. Jude en haar zusjes moesten met de moordenaar van haar ouders mee naar het Elfenland Elfhame. Tien jaar later word Jude helaas gediscrimineerd om haar menselijke afkomst en zelfs bedreigd.

~ De cover: ~

In maart kon je nog de limited edition kopen. Deze kan je helaas niet meer kopen. Maar wel nog de gewone versie. Zonder de prachtige gouden gespoten randen/pagina’s,  de mooie geïllustreerde tekeningen van Saleme Totladze en Kathleen Jennings.

~ Mijn mening over de Wrede prins: ~

Het boek begint ijzersterk met een stukje proloog over het verleden van de vermoorde ouders van de 3 zusjes. Al snel neemt het verhaal je tien jaar verder mee in de prachtige Elfenwereld. De schrijfstijl van Holly zorgt er zelfs voor dat je je echt waant in die wereld. Ik kon heel moeilijk het boek aan de kant leggen. Je wilt steeds meer te weten komen over de tweeling en Elfhame.

De Tweeling:

De tweeling zijn prachtige jonge vrouwen. Jude is de rebelste van de 2. Ze kan zich moeilijk aanpassen in de Elfenwereld. Taryn is echt het tegenovergestelde. Ik vind haar een meelopertje, laat haar gewoon doen en het liefst zou ze verliefd willen worden. Dat klinkt toch een beetje cliché niet? Ik vond Jude eigenlijk van in het begin al een heel leuk en interessant personage. Ondanks dat ze niet aanvaard wordt in de Elfenwereld, is ze wel enorm dapper.

Het einde:

De laatste 60 pagina’s van het boek vond ik echt tegen vallen. Het was wel spannend maar oh zo verwarrend. Ik kon op een gegeven moment niet meer volgen in het boek. Er gebeurde gewoon te veel op te korte tijd in het boek.

~ Conclusie: ~ ☆☆☆☆ sterren

Ondanks de 60 pagina’s op het einde geef ik dit boek een 4/5. De Wrede prins heeft een ijzersterk begin, een prachtige fantasiewereld en een paar interessante personages. Zoals prins Cardan en Jude. Het boek is een aanrader als je houdt van een fantasierijke wereld vol Elfen. Ik ben echt nieuwsgierig naar het 2e boek van deze reeks. Heb jij dit boek al gelezen? Wat vond je er zelf van?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s