Historische roman

Hildes Beproeving deel 2 van de Café Engel reeks.

Een tijdje terug las ik deel 1 uit van de boekenreeks Café Engel. Ik was dus ontzettend nieuwsgierig geworden naar Deel 2 Hildes Beproeving. Zo hoopte ik een antwoord te vinden wat er gebeurd was met Hilde en haar Franse vriend. Of was het nu haar ex-vriend? Deze blogpost kan een paar spoilers bevatten…

  • Boek: Hildes Beproeving.
  • Reeks: De café Engel, deel 2.
  • Schrijver: Marie Lamballe.
  • Uitgeverij: Meulenhoff Boekerij B.V.
  • Genre: Historische roman
  • Bindwijze: Paperback.
  • Pagina’s: 477 pagina’s.
  • Release datum: 4 november 2021.
  • ☆☆☆☆ sterren.

Hildes Beproeving heeft een kleurrijke cover die mij enorm aantrekt. Je ziet op de afbeelding een straat met een cafeetje. Het boek lokt je gewoon om het te lezen. Ik heb deel 2 van Café Engel geleend uit de bibliotheek. Iets met plaatsgebrek in huis. En toch blijf ik maar boeken kopen. Oeps ik ben een beetje verslaafd. Maar ik dwaal even af van deze blogpost.

~ Het verhaal: ~

Wiesbaden in het jaar 1951. Café Engel krijgt er een concurrentie bij. Een moderner café heeft zich net naast hun gevestigd. Hilde Kocht probeert haar ouders te overtuigen om het Café te moderniseren. Als dat maar lukt?

~ Mijn mening over het boek: ~

De achterflap is een beetje verwarrend. Want wie is de vrouw van August. Op het einde wordt het allemaal gelukkig wat duidelijker. Ik ben een fan van de boeken van Marie Lamballe. Ook dit boek is weer spannend. Het is 6 jaar verder na de 2e wereldoorlog. Duitsland bouwt zich stilletjes aan terug op. Ook in Café Engel loopt de spanning tussen de familie hoog op. Banden worden even gebroken en terug herstelt. Romantiek zweeft tussen de woorden door in het verhaal. Verschillende personages komen aanbod in dit boek waaronder Hilde en Louise. Je kan hun verhaallijn volgen doorheen het boek. Ieder personage maakt wel iets spannends mee.

Hilde werkt nog steeds met haar familie in het Café. Ze wil het Café moderner maken maar haar familie ziet het niet zitten. Hilde heeft een sterke wil en soms is ze zelfs een beetje egoïstisch. Als lezer heb je al snel een haat liefde verhouding met haar. Soms heb je medelijden met haar. Maar op andere momenten kon ik haar niet uitstaan. Toen dacht ik echt Jean Jacques dump Hilde gewoon.

Louise & Fritz.

Ik heb echt zoveel bewondering in dit verhaal voor Louise en Fritz. Ondanks alles wat dit koppel meemaakt zijn ze samen toch gelukkig. Ik ben dan ook een fan van dit koppel. Ze hebben heel wat tegenslagen overleefd. Op het einde gebeurt er eindelijk iets goeds voor dit koppel. Maar natuurlijk mag ik niet verklappen wat er gaat gebeuren. Daar voor moet je het boek echt even lezen.

Marie Lamballe heeft een vlotte pen.

Marie haar schrijfstijl is historisch en enorm beeldend geschreven. Tijdens het lezen omschrijft ze hoe de mensen er uitzien. Je kan je perfect in leven in het jaar 1951. De verhaallijnen in dit verhaal lopen weer vloeiend samen tot één geheel. Ieder hoofdstuk begint nog steeds met de naam van een personage. Daardoor kan je gemakkelijker volgen over wie het nu gaat. Sommige hoofdstukken bevatten meerdere dagen en andere maar één dag. Dat vond ik in het begin wel een beetje verwarrend. Maar al snel word je dit gewoon als lezer.

~ Conclusie: ☆☆☆☆ sterren. ~

Hildes Beproeving bevat heel wat romantiek, intriges en een aparte familieband. Sommige gebeurtenissen in het boek zijn een beetje langdradig. Je krijgt al snel een band met de verschillende personages. Daardoor ga je al sneller boek 3 lezen van de Café Engel trilogie. Je wilt gewoon weten hoe het afloopt met de verschillende personages en hun verhaallijn. De schrijver weet iedere verhaallijn om te toveren tot een apart verhaal en toch vormt het één geheel. Dat vind ik ontzettend leuk om te lezen. Want je wilt gewoon weten hoe het afloopt met je favoriete personage in het boek. Op naar deel 3. Heb jij Hildes Beproeving al gelezen? Wat vond je zelf van het boek?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s