Young Adult

Cinder & Ella

Wie kent nu niet het sprookje Cinderella. Je weet wel Assepoester en de knappe prins. Dit is eerder een moderne versie van het oh zo bekende sprookje.

 • Boek: Cinder & Ella
 • Schrijver: Kelly Oram.
 • Uitgeverij: De Fonteinn.
 • Genre: Young Adult roman.
 • Bindwijze: Paperback.
 • Pagina’s: 367 pagina’s.
 • ☆☆☆☆☆ sterren.

~ Het verhaal: ~

Ella haar moeder is verongelukt en nu moet ze bij haar vader en zijn nieuwe gezin gaan wonen. Ella mist al snel haar moeder en blog vriend Cinder. Ze weet niet dat hij één van de knapste mannen is in Hollywood.

~ Wat vond ik zelf van het boek: ~

Het verhaal begint met een ijzersterke proloog neergepend door Kelly Oram. Ella haar gelukkig leventje krijgt een andere wending wanneer ze een auto ongeluk krijgt samen met haar moeder. Haar moeder komt om het leven, een coma, 70% van haar lichaam is verbrand maar dan komt ze terecht bij haar vader en zijn nieuwe gezin. Daar krijgt ze een heel koude ontvangst van haar stiefzussen.

~ Mijn favoriete personage:

Ella is één van mijn favoriete personages uit het boek. Ondanks alles wat ze meemaakt in het boek kruipt ze er telkens weer sterker uit. Cinder omschrijft haar als grappig, intelligent en een sterke overlever. Zo komt ze ook echt over in het verhaal. Ze is ontzettend lief en wordt slecht behandeld. Waardoor je medelijden met haar krijgt.

Ella vond ik van in het begin een prachtig personage. Af en toe moest ik even een traantje weg pinken. Ik werd er zelfs een beetje verdrietig van.

~ Cinder of was het nu Brian?

Cinder of ook wel Brian genoemd is de hotste acteur uit Hollywood. Een bad boy waarvan je gaat houden. De haat liefde verhouding tussen Cinder & Ella tovert je een glimlach op je gezicht. Nee deze bad boy kan je echt niet haten.

Ondanks dat het boek een beetje voorspelbaar is, waren er toch verrassende gebeurtenissen door heen het boek. Ik kreeg zelfs een beetje medelijden met één van de stiefzussen.

~ Conclusie: ☆☆☆☆☆ sterren. ~

Cinder & Ella krijgt van mij 5 prachtige hartjes. Echt een aanrader als je houdt van het sprookje Cinderella, de hot boy, de boze stiefzussen en de ultieme romance die je stiekem zelf ook wel wilt. Het einde is zo mooi, het tovert een glimlach op je gezicht en laat je even weg dromen. Heb jij het boek al gelezen?

9 gedachten over “Cinder & Ella”

 1. Ik hou niet echt van fictie boeken! Wel vond ik de film van cinderella vroeger geweldig. Op latere leeftijd ook hoor! Leuk dat je je favoriete personage beschreef . En de conclusie! Dat leer ik nog

  Like

 2. Zo, dat zijn veel hartjes. Ik ben een beetje bang voor de voorspelbaarheid, er zijn ook al zoveel varianten geschreven/gefilmd over het verhaal maar stiekem blijft het ook gewoon een leuk romantisch verhaal natuurlijk!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s