Bordspellen

Titanic, het bordspel

Iedereen kent de geschiedenis van de Titanic. Het onzinkbare schip dat toch gezonken is. Of misschien ken je wel de film met in de hoofdrol Kate Winslet en Leonardo Dicaprio. Maar er is ook een bordspel van. In deze blogpost kom je wat meer te weten over het spel. Ik geef je ook mijn mening over het bordspel.

 • Uitgever: Universele games.
 • Speeluur: Ongeveer een uurtje.
 • Spelers: 2 tot 6.
 • Leeftijd: Vanaf 7 jaar.
 • Prijs: Geen idee.

Iedere zondag spelen ik en mijn vriend een bordspel. We vinden het enorm ontspannend. Het is ook leuk om te doen met vrienden of familie. Tijdens de feestdagen gaan we dit ook vaker doen. Het is vele leuker dan tv kijken. Deze keer besloten we om het bordspel Titanic te spelen.

Mijn vriend had het gezelschapsspel titanic bij. Ik kende het eigenlijk niet. Het is een bordspel dat getekend is in de vorm van een boot. Je hebt er verschillende pionnen, cash geld en je gooit met een dobbelsteen. Je kan dit spel spelen met 6 personen. Dan is het nog leuker en een enorme uitdaging met het speelgoed geld en de opdrachten. Je kan dit bordspel al spelen vanaf 7 jaar. Het spel duurt ongeveer een uurtje. Wij hebben het verschillende keren opnieuw gespeeld. Zo kan je toch al snel een zondagnamiddag vullen met een bordspel. Je start het spel met 750 dollar speelgeld. Tijdens het spel kan je geld verliezen of vermeerderen.

Opdrachten die het nog leuker maken:

Tijdens het spelen moet je ook al eens een telegram kaart trekken of een roddelkaart waar opdrachten opstaan. Zo kan het zijn dat je bijvoorbeeld 50 cash speelgeld moet betalen aan de bank of een andere speler. Of je moet al eens naar de gevangenis. Dan mag je niet meer gooien maar moet je een beurt wachten. Op sommige vakjes vind je ook een paar opdrachten. Je kan dan bijvoorbeeld vier stappen verder gaan. Of een stap terug naar het dek hut of de kapiteins hut.

De piccolo fiche:

De piccolo fiche is een extra troef voor het bordspel. Deze fiche helpt je om te geraken aan de reddingsboot. Soms word je teruggestuurd en kan je een piccolo fiche inleveren en doorgaan met het bordspel.

Geen moeilijk bordspel maar wel heel leuk.

Het titanic bordspel is helemaal geen moeilijk spel. De regels zijn heel gemakkelijk. Je eindigt als winnaar als je vanaf de 2e klasse, naar de eerste klasse gaat en op het voordek van de boot terecht komt. Het doel is om je reddingsboot te halen. Dan heb jij het spel gewonnen.

Conclusie:

Dit spel is echt leuk om te doen met vrienden of het hele gezin. Door dat de regels eenvoudig zijn kan je de Titanic al snel spelen. Maar na 3 keer te spelen vond ik het wel genoeg. Het is een aanrader als je houdt van bordspellen en om na te denken over je zet. Heb jij dit bordspel al gespeeld? Wat vond je er zelf van?

8 gedachten over “Titanic, het bordspel”

 1. Volgens mij ben ik de enige 90’s girl die de film nooit heeft gekeken 😅 Om die reden zal ik ook niet zo snel voor dit bordspel kiezen. Stom eigenlijk, want volgens mij hebben jullie een heel gezellige middag gehad!

  Like

 2. Hoe vaak ik Titanic wel niet heb gekeken! 🤣 Maar super leuk dat hier een bordspel van is. Wat ik ook leuk vind is dat jullie iedere zondag hier tijd voor vrij maken. ❤

  Like

 3. Ik heb het zelf nog niet gespeeld, ben niet zo van de spelletjes. Maar moet wel zeggen dat deze er fantastisch uitziet! Het klinkt alsof het een beetje een mengeling is van Monopoly en Ganzenbord.

  Daar ga je vast nog vaak een leuke zondagmiddag mee hebben

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s