Young Adult

Water Holly black

Onlangs las ik het boek Water uit van Holly Black. Dit boek las ik uit op een paar dagen. Mijn mening over dit boek kom je te weten in deze blogpost.

  • Boek: Water.
  • Reeks: Faerie Trilogie
  • Schrijver: Holly Black.
  • Uitgeverij: Boekerij.
  • Genre: Young adult.
  • Pagina’s: 304 pagina’s.
  • Bindwijze: Hardcover limited edition.
  • ☆☆☆☆☆ sterren.

De meningen zijn verdeeld over het nieuwe boek Water van Holly Black. Sommige lezers vinden het boek niet zo leuk. Andere lezers zijn dan weer fan. Daardoor was ik ontzettend nieuwsgierig geworden naar het boek.

~ Het verhaal: ~

Als klein meisje had Kaye 3 Faerievrienden. Ze dacht dat deze denkbeeldig waren. Jaren later vind ze een zwaargewonde Faerië en red ze zijn leven. Al snel realiseert ze zich dat de faerie wereld uit haar jeugd echt is. Maar dan raakt ze verschrikt in een macht strijd tussen twee Faerierijken. Ze is een pion maar geeft het niet snel op. Hoe zal Kaye dit overleven?

~ De cover: ~

Ook de cover van Water is weer een prachtige fantasie cover. De cover is wit met daarop de groene tekst Water en een paar vlinders. De limited edition hardcover is roze en de sprayed edges zijn blauw. Ik vind deze cover nog mooier dan de boeken van de Elfhame reeks. Als je geluk hebt vindt je misschien in de boekenwinkel nog een limited edition.

~ Wat is mijn mening over Water: ~

In het boek Water volg je het verhaal van Kaye. Het verhaal komt een beetje traag op gang. Al snel gebeurt de eerste spannende scene in het boek als ze een Faerie red in het bos. Maar dan word ze een spion in een gevaarlijk macht spelletje. Het boek leest als een typische young adult boek. Maar halverwege het boek veranderd de tijdlijn en word Water ontzettend spannend. Eindelijk krijg je antwoorden op vragen en worden de complotten opgelost. Af en toe gebeurt er ook wel iets spannends in het boek waardoor je blijft lezen.

~ Het hoofdpersonage Kaye:

Kaye is een typische rebelse tiener die een hekel heeft aan school. Ze kijkt liever tv of gaat weg met haar vrienden. Maar dan verandert ze door de Faeries in een pion. Haar personage wordt steeds sterker doorheen het boek.

~ Schrijfstijl:

Holly heeft een vlotte schrijfstijl en trekt je helemaal doorheen het verhaal. Het leest zo vlot dat je steeds meer wilt weten over de Faerie wereld. Dit boek lees je gewoon uit op een paar dagen.

~ De koninkrijken:

Ik had alleen graag wat meer willen lezen over de 2 koninkrijken in het boek die een machtspelletje spelen. Maar ook over de Faeriewereld. Misschien komt dit nog aanbod in het tweede boek Bloed.

Bloed is het vervolg op Water. Ik ben echt nieuwsgierig geworden naar het 2e boek van deze reeks. Bloed komt 21 december 2021 uit.
Ook deze reeks word weer een schitterende fantasy trilogie.

~ Conclusie: ☆☆☆☆☆ sterren ~

Ondanks dat er niet zo heel veel werd verteld over de Faeriewereld geef ik dit boek een 5/5. Water heeft een sterk begin, spannende scenes doorheen het verhaal en is helemaal anders dan de boekenreeks Elfhame. Het boek is een aanrader als je houdt van een fantasierijke wereld vol Elfen.

Heb jij dit boek al gelezen? Wat vond je er zelf van?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s