Historische roman

De witte roos – Philippa Gregory

Ik ben altijd al gefascineerd geweest door het Engelse koningshuis. Vooral de periode van de rozenoorlog, de Boleyns en de tudors spreekt mij aan. De witte roos stond al een tijdje in mijn kast. Deze week besloot ik al snel om dit boek te lezen. Mijn mening over het boek vind je trouwens hier onder.

  • Boek: De witte roos.
  • Schrijver: Philippa Gregory.
  • Uitgeverij: De Boekerij.
  • Genre: Historische roman.
  • Bindwijze: Paperback.
  • Pagina’s: 495 pagina’s.
  • ☆☆☆☆ sterren.

Ik heb heel lang gezocht naar het boek de witte roos. De boeken worden helaas niet meer gedrukt. Op een tweedehands boekenmarkt vond ik dan ook eindelijk dit boek. Ondertussen staat de boekenreeks al een paar jaar in mijn boekenkast. Tegenwoordig probeer ik wat meer boeken te lezen uit mijn boekenkast. Natuurlijk koop ik ook nog nieuwe boeken hoor. Maar goed ik dwaal even af van deze blogpost over de witte roos.

~ Het verhaal: ~

De prachtige Jacquette, dochter van de graaf van Luxemburg. Jacquette is verwant met minstens de helft van de koninklijke families in Europa. Ze bezit magische krachten en met de hulp van haar echtgenoot de hertog van Bedford, leert ze haar krachten kennen. Helaas word ze al snel een jonge weduwe. Maar al snel hertrouwt ze met sir Richard Woodville.

~ Mijn mening over de witte roos ~

Het verhaal start in de periode van 1430. Al snel volgen we Jacquette als tiener die de hertog Bedford leert kennen. Vele jaren later trouwt ze met de oude heer Bedford. Hij leert haar de kennis van Alchemie. Zo ontwikkelt ze ook haar magische krachten. Helaas was het verboden om alchemie te beoefenen in de 15e eeuw. Mensen werden gevangen genomen en verbrand. Of beschuldigd van hekserij.

Jacquette trouwt met haar vertrouweling sir Woodville. Zo beland ze al snel aan het hof van de nieuwe Engelse koning. De rozenoorlog komt ook aanbod in dit boek. Jacquette komt trouwens eerst onzeker over maar doorheen het verhaal groeit ze als een ijzersterk personage.

~ Vlot geschreven: ~

Philippa Gregory heeft het boek vlot geschreven. De magie in het boek is een extra troef voor dit verhaal. Daarnaast heeft ze de rozenoorlog heel goed beschreven en het leven van Jacquette. Je ziet zo voor je de kastelen, de passie en het verraad. De lange prachtige jurken kan ik mij perfect in beelden.

~ Een extra stukje geschiedenis: ~

Jacquette was trouwens de moeder van Elizabeth Woodville. Er is niet zoveel info gevonden over Jacquette. Alleen dat ze een getuige was op het huwelijk van haar dochter en ze werd beschuldigd voor hekserij. Dit kan je trouwens ook lezen in het dankwoord van de auteur.

~ Conclusie: ☆☆☆☆ sterren ~

Philippa Gregory heeft een heerlijke schrijfstijl. De witte roos is enorm beeldend geschreven. De rozen oorlog is het stukje geschiedenis waar je meer over wilt weten. De witte roos is een aanrader als je houdt van historische romans, de passie, de geschiedenis van de rozenoorlog en de tudors. Heb jij dit boek al gelezen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s