Young Adult

De verbannen koningin

Onlangs las ik deel 3 de verbannen koningin uit van Elfhame. Dit boek las ik uit op een paar dagen. Mijn mening over dit boek kom je te weten in deze blogpost.

  • Boek: De verbannen koningin.
  • Schrijver: Holly Black.
  • Uitgeverij: Boekerij.
  • Genre: Young adult.
  • Pagina’s: 314 pagina’s.
  • Bindwijze: Hardcover limited edition.
  • ☆☆☆☆ sterren.

~ Het verhaal: ~

Jude Duarte probeert haar leven weer op te pakken na een verbanning. Als het verraad van Cardan haar één ding heeft geleerd is het wel dat macht makkelijker te verwerven dan vast te houden. Jude is niet van plan om het op te geven. Als haar tweelingzus op de stoep staat met een gevaarlijk geheim. Krijgt ze al een idee om te herwinnen wat Cardan haar heeft afgepakt. Zal het haar lukken?

~ De cover: ~

Ook deze cover is weer een prachtige fantasie cover. Je ziet er een kroon op die gebroken is in 2 en een slang. De cover pas trouwens perfect bij het verhaal. In de limited edition vind je prachtige geillustreerde tekeningen. De sprayed edges zijn zo mooi. Als je geluk hebt kan je in sommige boekhandels nog een limited edition vinden. Maar ook deze zal weer snel uitverkocht zijn.

~ Mijn mening over de verbannen koningin: ~

Het derde boek bevat ook nu weer een flashback. Deze keer bevat het een flashback over Cardan en zijn jeugd. Je krijgt hier door een andere kijk op zijn personage. Maar ook door het hele verhaal te lezen. Hij is minder verwaand eerder moedig. Meer vechtlust en hij zorgt voor een spannend einde.

Jude is terug in de sterfelijke wereld belandt door het verraad van Cardan. Ze probeert haar leven weer op te pakken na de verbanning uit de Elfhame wereld. Het is niet gemakkelijk maar het lukt haar wel tot als haar tweelingzus Taryn voor haar staat. Ze heeft een vreselijk geheim. Jude bedenkt een plan waarbij ik toch even fronsende met mijn ogen. Ze moet terug binnen dringen aan het hof van de elfen. De spanningen lopen al snel op in het boek. Dit boek kon ik gewoon niet aan de kant leggen.

~ Het einde is oh zo spannend. ~

Ik wou eigenlijk niet dat dit boek eindigde. Het was zo ontzettende spannend. Ik zat iedere keer op het puntje van mijn stoeltje. Cardan die een grote opoffering maakt. Dat zag ik niet aankomen. Of Jude die in de verbannen koningin word neergepend als een niet opgevend ijzer sterk hoofdpersonage.

De andere blogposten over Elfhame kan je hier terug lezen. Een prachtige fantasiewereld over unieke wezens.

~ Conclusie: ~ ☆☆☆☆ sterren ~

Het hele verhaal was ontzettend spannend daarom geef ik dit boek een 4/5. De verbannen koningin heeft een prachtige cover, bevat complotten, een spannend eind met een vleugje magie er in verwerkt. Het boek is een aanrader als je houdt van een fantasierijke wereld vol Elfen. Heb jij dit boek al gelezen? Wat vond je er zelf van?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s