Young Adult

De gevallen koning, deel 2 Elfhame

Onlangs las ik deel 2 de gevallen koning uit van Elfhame. Over dit boek deed ik wel iets langer. Het lag niet aan het boek maar wel aan iets anders. Wat? Dat kom je te weten in deze blogpost.

  • Boek: De gevallen koning.
  • Schrijver: Holly Black.
  • Uitgeverij: Boekerij.
  • Genre: Young adult.
  • Pagina’s: 334 pagina’s.
  • Bindwijze: Hardcover limited edition.
  • ☆☆☆☆ sterren.

~ Het verhaal: ~

Jude is er in geslaagd om Cardan, de koning van Elfhame aan haar te binden. Een jaar en een dag is hij een marionet voor haar. Jude heerst over zijn koninkrijk. Ze moet het hoofd bieden aan hofintriges, wisselende bondgenoten en een koning die zijn macht terug wil. Hoe zal dit aflopen voor Jude?

~ De cover: ~

Ook deze cover is weer een prachtige mysterieuze cover. Je ziet er een kroon op die gevallen is in water. In de limited edition vind je prachtige geillustreerde tekeningen en sprayed edges. Als je geluk hebt kan je in sommige boekhandels nog een limited edition vinden. Maar ook deze zal weer snel uitverkocht zijn.

~ Sprayed edges: ~

Aan het begin van deze blogpost vertelde ik je al dat ik iets langer deed over dit boek. De pagina’s plakte nog aan elkaar door dat ze gesprayed zijn. Heel voorzichtig haalde ik ze pagina na pagina uit elkaar. Dit las niet heel vlot waardoor ik soms maar een paar pagina’s las per dag. Maar los daar van vind je mijn mening hieronder over het boek.

~ Mijn mening over de gevallen koning: ~

Het begin van het boek heeft een flashback die terug in de tijd gaat naar Madoc die Jude leert vechten. Om daarna te starten bij het heden en de nieuwe opperkoning van Elfhame. Cardan is ook in dit boek weer een ijzersterk personage. Je houdt van hem of je haat hem. Hij komt soms irritant en vervelend over. Een beetje een rokkenjager met een staart.

~ Favoriete personage: ~

Jude is mijn favoriete personage ze maakt zoveel dingen mee. Ze heeft het als sterfelijke toch maar voor elkaar gekregen om Cardan opperkoning te maken. Ze heeft zoveel wils kracht en geeft niet zo snel op. Dat is ook weer duidelijk in dit verhaal.

~ Het hele verhaal zit vol complotten. ~

Je weet gewoon niet hoe het gaat eindigen. Elke scene is ontzettend spannend geschreven. Maar het einde was eigenlijk een beetje onverwacht. Dit had ik echt niet zien aankomen. Ik ga het niet verklappen daar moet je het boek echter voor lezen. Ik kan je nu wel al zeggen dat je dit einde niet verwacht en dat het ontzettend spannend is.

De andere blogposten over Elfhame kan je hier terug lezen. Een prachtige fantasiewereld over unieke wezens.

~ Conclusie: ~ ☆☆☆☆ sterren

Het einde was enorm spannend daarom geef ik dit boek een 4/5. De gevallen koning heeft een ijzersterk begin, een prachtige fantasiewereld en bevat heel veel complotten. Het boek is een aanrader als je houdt van een fantasierijke wereld vol Elfen. Ik ben echt nieuwsgierig naar het 3e boek van deze reeks. Heb jij dit boek al gelezen? Wat vond je er zelf van?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s