Historische roman

Een royale vergissing, deel 6.

In juni las ik deel 6 uit van de Bridgerton reeks van Julia Quinn, het verhaal van Francesca. Vandaag besloot ik om mijn mening over dit boek te delen.

  • Boek: Een royale vergissing, deel 6.
  • Reeks: De familie Bridgerton-serie.
  • Schrijver: Julia Quinn.
  • Uitgeverij: Meulenhoff Boekerij B.V.
  • Genre: Historische roman.
  • Pagina’s: 415 pagina’s.
  • Bindwijze: Paperback.
  • ☆☆☆☆ sterren.

Het 6e boek gaat over Francesca Bridgerton, het 6e kind uit de familie Bridgerton. Ook in dit verhaal komen de andere Bridgertons uit de eerdere delen aanbod. Waar over gaat het boek “Een royale vergissing”?

~ Het verhaal: ~

Francesca Bridgerton ontmoette Michael Sterling jaren geleden als een rokkenjager in Londen tijdens een diner. Michael viel onmiddellijk voor de schoonheid van Francesca. Dat was het verleden. Nu is hij graaf en Francesca is weer vrij. Zij ziet hem als een betrouwbare vriend, hij is verliefd. Zal hij zijn ware gevoelens voor haar tonen?

~ Mijn eigen mening over het verhaal: ~

In dit verhaal volgen we het verhaal van Francesca en Michael. De schrijfster gaat eerst terug in de tijd zodat je het verhaal beter kan volgen. Alleen jammer dat de flashback over John geen apart boek is. Ik had graag wat meer over John gelezen. Hij lijkt mij een lieve man. De mooiste quote uit het boek vond ik dan ook op pagina 46. “Ik hou zoveel van hem. Zo zielsveel! Echt, ik zou doodgaan zonder hem.” Deze quote is zo oprecht en liefdevol.

Michael zijn personage sluit je onmiddellijk in je hart. Hij komt over als een stoere rokkenjager. Maar hij heeft een klein hartje voor Francesca. Francesca vond ik eerst niet zo heel leuk. Maar al snel had ik bewondering voor haar. Ze heeft zoveel meegemaakt op jonge leeftijd. Ik hoopte natuurlijk op een romantische afloop maar daar voor moet je het boek zelf even lezen.

De hoofdpersonages draaien lekker rond elkaar heen. Daar hou ik wel van in een roman. Dit boek kan je trouwens niet aan de kant leggen. Je leest het op een paar dagen uit. Ik heb er echt van genoten.

De andere blogposten over de familie Bridgerton kan je hier terug lezen. Prachtige romantische boeken die zich afspelen in de 19e eeuw.

De rode draad doorheen de boeken vond ik nu ook weer leuk. Je hoeft niet echt afscheid te nemen na elk boek van een personage. De Bridgertons uit de eerdere boeken komen nu ook weer aanbod.

~ Conclusie: ~ ☆☆☆☆ sterren.

Julia Quinn heeft ook nu weer een prachtig vlot boek geschreven. Ze word wel eens vergeleken met Jane Austen. Als fan van Jane Austen kan ik dit alleen maar beamen. De bridgerton boeken lezen vlot’ bevatten een portie romantiek en laten je glunderen van plezier. Wat wil je nog meer? Ben jij fan van de familie Bridgerton?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s