Young Adult

Saffierblauw, deel 2

Een paar weken geleden besloot ik om de boekenreeks de Edelsteen trilogie uit te lezen. Saffierblauw is het 2e deel uit deze reeks. De cover alleen al is zo mooi. Daardoor wou ik deze boeken heel graag lezen. Oh wat heb ik een spijt dat ik niet eerder ben begonnen aan de boeken. Vandaag vertel ik je dan ook mijn mening over dit prachtige blauwe boek.

  • Boek: Saffierblauw, deel 2.
  • Reeks: De edelsteen trilogie.
  • Schrijver: Kerstin Gier.
  • Uitgeverij: Blossom Books
  • Genre: Young Adult.
  • Verschenen: 2011.
  • Pagina’s: 384 pagina’s.
  • Bindwijze: Hardcover.
  • ☆☆☆☆☆ sterren.

~ Samenvatting van het verhaal: ~

Gwendolyn is degene die het tijdreizen gen heeft geërfd. Het is niet zo leuk als ze had verwacht. Ze moet verschillende dingen leren zoals ouderwetse dansen, met een waaier wuiven en extra geschiedenis lessen volgen. Ze moet ook nog geheime opdrachten vervullen. Maar ze heeft een knappe reistijdgenoot Gideon! Dat is ook wel een pluspunt.

~ Het verhaal: ~

Saffierblauw begint met een samenvatting over de rode robijn. Zo zit je al snel terug in het verhaal. Het verhaal gaat over Gwendolyn, ze is de rode robijn die het tijdreis gen heeft geërfd. Ze moet een paar ouderwetse dansen leren voor een feestje. Maar dan moet haar perfecte nichtje haar dit leren en de verschrikkelijke dans leraar. Gwen geeft gelukkig niet op. Ze leert ook geschiedenis maar dit gaat haar goed af dankzij de hulp van Xemerius de waterspuwersgeest. Het is handig om een vriend te hebben die door de muren kan vliegen. En zo de geheimen ontdekt. De arrogante Gideon komt ook weer aanbod. Maar heeft hij wel gevoelens voor Gwen? Dat kom je te weten op het einde van het verhaal.

Ook Saffierblauw bevatte weer een aantal spannende scenes. Je komt ook steeds meer te weten over de cirkel, de robijn en nog meer onbeantwoorde vragen. Gwen tovert natuurlijk weer een glimlach op je gezicht.

~ Wat vond ik zelf van Saffierblauw: ~

Het is leuk dat er een samenvatting is aan het begin van het boek. Zo weet je terug waar het eerste boek robijn overging. Gwen is trouwens een heerlijk personage. Ze is echt hilarisch vooral de soiree scene vond ik echt grappig. Gideon is dan weer super arrogant. Eigenlijk zou Gwen er van moeten weglopen. Maar de aantrekkingskracht is sterker, vooral als je een tiener bent. Soms had ik ook wel een beetje medelijden met hem. Maar dat medelijden vervloog even snel als zijn arrogantie. Ja sorry hij is niet mijn favoriete personage in dit verhaal. De waterspuwersgeest vond ik trouwens super grappig. Hij is een extra troef in dit boek. Een grappige demon waar je niet vanaf geraakt.

Kerstin heeft een verslavende schrijfstijl.

Haar schrijfstijl zorgt er voor dat je dit boek niet aan de kant kan leggen. Het is zo verslavend, spannend en je wilt gewoon meer lezen over Gwen en Gideon. Hoe loopt het voor hun af? Krijgen ze eindelijk hun happy end? Ik hoop dit te ontdekken in het derde boek.

Is saffierblauw een aanrader?

Het boek leest als een trein is vlot neergepend. Het bevat liefde, haat en heel veel geheimen. Dat is stiekem mijn guilty plessure voor een leesavondje. Dit boek is daarom ook een aanrader. De reeks is zo verslavend.

~ Conclusie: ☆☆☆☆☆ sterren. ~

Ik geef saffierblauw van Kerstin Gier 5 prachtige sterren. Het is een boek dat enorm verslavend is. Je leest het uit op een paar dagen. Het boek laat je genieten van Londen in de middeleeuwen, tijdreizen, liefde en de hilarische Gwendolyn. Dit is toch het ideale boek voor een leesavondje, niet?

Heb jij Saffierblauw al gelezen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s