Young Adult

Robijnrood, eindeloos verliefd in de tijd.

Deze week organiseerde ik samen met nog een paar andere lezers een weekreadathon op instagram. Ik heb er tot nu toe al van genoten. Ik las maar liefst 3 boeken uit. Waaronder Robijnrood. Dit boek stond al een paar jaar in mijn boekenkast. Gisterenavond begon ik er in te lezen. En ik kan je nu al vertellen dat ik dit boek op 1,5 dag uit las. Vandaag vertel ik je in deze blogpost mijn mening over het boek Robijnrood.

  • Boek: Robijnrood, deel 1.
  • Reeks: De edelsteen trilogie.
  • Schrijver: Kerstin Gier.
  • Uitgeverij: Blossom Books
  • Genre: Young Adult.
  • Verschenen: 2011.
  • Pagina’s: 352 pagina’s.
  • Bindwijze: Hardcover.
  • ☆☆☆☆☆ sterren.

~ Het verhaal Robijnrood ~

Waarom is niemand in haar familie normaal? Gek word ze er van de 16e jarige Gwen. Haar strenge oma, haar tante en haar arrogante nichtje Charlotte. Maar ook van de geheimen in haar familie. Maar dan wordt alles anders ze beland op een dag in het Londen van 100 jaar geleden. Klinkt toch wel spannend niet? De hele achterflap kan je hier na lezen.

~ Wat vond ik zelf van het verhaal: ~

Gwen word haar hele leven eigenlijk negeert. Haar nichtje Charlotte is echt wel super arrogant en word voor iets klaar gestoomd. Gwendolyn neemt ons mee door het verhaal. Eerst denk je dat Gwen eigenlijk gewoon de verteller in het verhaal is. Maar al snel verandert dit verhaal in een spannend avontuur. Je wordt echt in gezogen in het verhaal.

Elk hoofdstuk begint met een prachtig stukje tekst. Dat perfect samen past bij het verhaal van het boek. Soms geeft het tekstje ook wat meer informatie over het tijdreizen of het verhaal. Kerstin heeft haar goed ingelezen over Londen. Je komt meer te weten over het verleden van Londen. Heerlijk om te lezen.

Gideon het 2e hoofdpersonage komt een beetje arrogant over. Ze haten elkaar maar toch voel je de liefde. Je gaat geven om beide personages. In het begin komt Gwen een beetje raar over maar al snel word ze een pittige jonge dame.

Kerstin heeft een heerlijke vlotte schrijfstijl. Dit boek lees je uit op een paar dagen. Wat zeg ik? op een dag een een half lees je dit boek uit. Het boek begint een beetje traag maar al snel zit je midden in het avontuur. Sommige hoofdstukken in het boek zijn wat spannender dan andere hoofdstukken. En voor je het weet zit je dan ook op het puntje van je stoel. De gaten met de geheimen word op het einde van het verhaal ook wel een beetje duidelijker. Maar ik denk dat je in deel 2 en 3 nog meer te weten komt over de geheimen, het tijdreizen en de familie van Gwen.

~ Conclusie: ~ ☆☆☆☆☆ sterren.

Ik geef robijnrood vijf prachtige sterren. Damn dit boek leest heerlijk. Even weg dromen van het vroegere Londen en ondertussen genieten van het heden. Dit boek is een aanrader als je houdt van geheimen, tijdreizen en een prachtig liefdesverhaal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s