Young Adult

Momentum, een onsterfelijk leven en liefde

Vorig jaar won ik het boek Momentum toen ik deelnam aan een wedstrijd in een facebook groep. Alleen weet ik helaas niet meer welke groep. Momentum stond al een tijdje op mijn tbr stapel, dat steeds groter word in mijn boekenkast. Ik vond dat het tijd was om dit boek te lezen. De cover van het boek is prachtig. Deze week heb ik het boek Momentum uitgelezen op vijf dagen tijdens de #weekreadathon. Vandaag vertel ik je mijn mening over het boek Momentum. Wat vond ik er zelf van?

  • Boek: Momentum.
  • Reeks: De Momentum serie.
  • Schrijver: Shelena Shorts
  • Uitgeverij: Dutch Venture Publishing.
  • Genre: Young Adult.
  • Verschenen: 2019.
  • Pagina’s: 303 pagina’s.
  • Bindwijze: Paperback of E-book.
  • ☆☆☆☆☆ sterren.

~ Het verhaal Momentum ~

Sophie is net naar San Francisco verhuisd en heeft er geen zin in om het nieuwe meisje te zijn op school. Van haar moeder mag ze gelukkig thuis studeren. Als ze tijdens een bezoekje aan haar moeder de auto ramt van de knappe student Weston. Heeft ze er geen idee van hoe hij haar leven zal veranderen. Weston slaat haar aanbod om de schade te betalen af. Al snel komt Sophie er achter dat de knappe student een geheim heeft. Sophie is vastbesloten om achter de waarheid te komen. Zal het haar lukken om de waarheid te ontdekken?

~ Wat vond ik zelf van het verhaal: ~

De achterflap bevat de mysterieuze quote “Als je onsterfelijk bent, wat is het leven je dan waard?”. De quote is de rode draad tussen Sophie en Weston die je door heel het verhaal terug kan vinden. Hun band is een unieke band tussen 2 hoofdpersonages.

Het verhaal begint een beetje traag. Sophie Slone is een typische 18 jarige die blij is met haar auto en dat ze het laatste jaar thuis mag afmaken. Ze heeft geen zin om het nieuwe meisje te zijn op een school. In het verhaal komt ze een beetje naïef over. Haar leven verandert als ze de auto ramt van Weston. Weston komt dan weer een beetje arrogant over en als een typische bad boy met een klein hartje. De charmes tussen beide hoofdpersonages spatten er vanaf in dit verhaal.

Op dat moment verandert het verhaal en neemt het een mysterieuze houding aan. Ik wist totaal niet wat ik moest verwachten van dit boek. Shelena haar schrijfstijl heeft er voor gezorgd dat je gewoon wilt verder lezen, het boek leest als een trein. Voor je het weet heb je dit boek uit op een paar dagen. Ik heb genoten van de romance tussen Sophie en Weston. Na een 100 pagina’s word het de lezer pas duidelijk waar over het boek gaat. De zandloper bij ieder hoofdstuk past perfect bij het verhaal.

De cliffhanger op het einde.

Het verhaal Momentum word pas spannend naar het einde toe. Dat vond ik wel een beetje jammer. Ik miste af en toe een beetje spanning in het boek. Maar het mysterieuze en de romance tussen beide personages maakte heel veel goed.

~ Conclusie: ~ ☆☆☆☆☆ sterren.

Ik geef Momentum vijf sterren. Dit young adult boek leest heerlijk weg ideaal om met dit weer te lezen. Het boek is een aanrader voor iedereen die houdt van een vleugje mysterie, de romance tussen 2 hoofdpersonages en het onsterfelijke. Een ongelofelijke cliffhanger zorgt er voor dat je deel 2 wilt lezen. Je wilt gewoon weten hoe het afloopt met Sophie en Wes. Ik kan niet wachten om deel 2 te lezen. Heb jij deze reeks al gelezen? Wat vond je er zelf van?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s