Historische roman, Roman

De hand van de gravin.

In april begon ik deel 5 te lezen van de Bridgerton boekenreeks. Ook dit boek was weer zo verslavend als de vorige delen. Deze keer neem ik je terug mee in de tijd naar het verhaal van Eloise. Het 5e kind van de familie Bridgerton, eentje die veel babbelt. In deze blogpost kom je meer te weten over het 5e boek, “de hand van de gravin”.

  • Boek: De hand van de gravin, deel 5.
  • Reeks: De familie Bridgerton-serie.
  • Schrijver: Julia Quinn.
  • Uitgeverij: Meulenhoff Boekerij B.V.
  • Genre: Historische roman.
  • Pagina’s: 409 pagina’s.
  • Bindwijze: Paperback.
  • ☆☆☆☆ sterren.

Het 5e boek gaat over Eloise Bridgerton, het 5e kind uit de Bridgerton boekenreeks. Ook in dit verhaal komen de andere Bridgertons uit de eerdere delen aanbod. Waar over gaat het boek de hand van de gravin?

~ Het verhaal: ~

Eloise Bridgerton is 28 jaar en nog altijd ongehuwd. In de 19e eeuw maakt dit haar een oude vrijster. Al snel begint ze met brieven te sturen naar Sir. Phillip en vraagt hij haar uit medelijden ten huwelijk. Als hij Eloise ontmoet komt hij er achter hoe knap zij is. Maar is hij wel goed genoeg voor haar? Oh deze achterflap klinkt al zo romantisch.

~ Mijn eigen mening over het verhaal: ~

We volgen het verhaal van Eloise door haar ogen. Al snel zitten we in de 19e eeuw met de prachtige jurken en kostuums. Eloise is een personage die je laat lachen, een vlotte babbelaar en eentje die graag alles weet. Ze is het type personage die je in je hart sluit en nooit meer laat gaan.

Het verhaal speelt zich niet af in Londen. Maar een beetje verder. In dit verhaal mis ik wel een beetje het verhaal rond de debutante wereld in Londen. Maar Eloise is natuurlijk ook wat ouder en een beetje een oude vrijster in de 19e eeuw. Gelukkig voor ons komen dankzij het weglopen van Eloise wel de broers aanbod. Want die familie band mist ik toch wel een beetje. Los daar van is het boek zoet sappig geschreven en kan je je helemaal in leven in de personages.

Sir Phillip komt over als een typische Engelsman en niet zoals de flirtende broers van Eloise. Hij is een beetje te serieus. Maar oh wat heeft die man veel meegemaakt. Ik bewonder hem eigenlijk wel een beetje. Eloise zorgt er eigenlijk wel voor dat deze knappe man ontdooit en een liefde volle man wordt.

Ik mis eigenlijk één ding in het boek.

Of liever gezegd ik mis één personage in het boek en dat is lady Whistledown. Eloise schrijft ook wel mooie brieven maar lady Whistledown kan het net ietsje beter verwoorden. En dat miste ik hier toch wel een beetje. Maar als je deel 4 hebt gelezen weet je ook waarom ze niet meer aanbod komt.

Julia Quinn heeft ook nu weer een prachtig vlot boek geschreven.

Dit boek bevat alles wat je wilt in een roman. Het is romantisch, de hoop op liefde en heel veel lust komt zeker aanbod. De chemie tussen de hoofdpersonages was er weer eentje om van weg te dromen. Oh wat heb ik genoten van dit boek.

~ Conclusie: ~ ☆☆☆☆ sterren.

Het boek de hand van een gravin krijgt van mij 4 prachtige sterren. Net geen 5 sterren omdat ik het roddel krantje van Lady Whistledown miste. Dit boek is een aanrader als je houdt van een verhaal in de 19e eeuw met sterke personages, lust en een portie humor. Ik ben benieuwd naar deel 6, misschien jij ook wel?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s