Historische roman

Een nobel streven en een jeugd liefde.

Vorige week begon ik aan deel 4 van de Bridgerton Boekenreeks. De boeken van de familie Bridgerton zijn zo verslavend. Ook dit boek las ik vlotjes uit. Vandaag vertel ik mijn mening over het 4e deel “een nobel streven”.

  • Boek: Een nobel streven, deel 4.
  • Reeks: De familie Bridgerton-serie.
  • Schrijver: Julia Quinn.
  • Uitgeverij: Meulenhoff Boekerij B.V.
  • Genre: Historische roman.
  • Pagina’s: 462 pagina’s.
  • Bindwijze: Paperback.
  • ☆☆☆☆ sterren.

Het 4e boek een nobel streven gaat over de 3e zoon, Colin Bridgerton. Hij is een beetje een flirt. Ook in dit verhaal komen de andere Bridgertons uit de eerdere delen aanbod. Waar over gaat een nobel streven?

~ Het verhaal: ~

Penelope Featherington is al jaren verliefd op Colin Bridgerton. Maar de kans dat hij haar ziet staan is klein. Hij heeft een schandalige reputatie en dat maakt hem niet de ideale echtgenoot. Colin is zwaar beledigd door lady Whistledown. Hij is helemaal geen leeghoofd. Het geroddel is misschien onschuldig, maar wat als het Colin de liefde van zijn leven kost?

~ Mijn eigen mening over het verhaal: ~

Penelope is sinds het eerste boek al mijn favoriete personage uit de hele reeks. Ze is lief en super intelligent. Je kan haar verhaal een beetje vergelijken met een sprookje. Of jaren verliefd op iemand te zijn en zo beland je uiteindelijk in de friend zone. Gelukkig komt daar al snel verandering in voor Penelope.

Penelope is in dit boek nu een oude vrijster, 28jaar. Haar moeder heeft het al lang opgegeven. Maar Penelope hoopt nog steeds op die ene man die haar wel ziet staan. Op een dag komt Colin terug en gebeurt er iets moois.

Het boek is ontzettend romantisch geschreven. Soms ergerde ik mij een beetje aan Colin. Hij was nogal jaloers. Van alle broers tot nu toe vind ik hem het minste leuk. Maar de band die hij heeft met Penelope vind ik prachtig. Een vriendschap die misschien wel meer word. Oh en in dit boek ontdek je ook wie lady Whistledown is. Maar als je de serie hebt gezien weet je het waarschijnlijk al. Voor mij was het geen verrassing.

Julia Quinn heeft een prachtig vlot boek geschreven. Dit boek bevat alles wat je wilt in een roman. Het is romantisch, de hoop op de man van je dromen en een portie humor. De hoofdpersonages draaien lekker rond elkaar heen. Daar hou ik wel van in een roman. Dit boek kan je trouwens niet aan de kant leggen. Je leest het op een paar dagen uit. Ik heb er echt van genoten.

~ Conclusie: ~ ☆☆☆☆ sterren.

Het boek een nobel streven krijgt van mij 4 prachtige sterren. Het boek is een aanrader als je houdt van passionele scenes, de liefde, romantiek en heel veel humor. Het personage Penelope sluit je onmiddellijk in je hart. Colin vond ik iets minder leuk. Maar het boek vond ik ontzettend leuk. Ik ben fan van de Bridgertons en de boekenreeks. Ben jij al fan?

Een gedachte over “Een nobel streven en een jeugd liefde.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s