Historische roman

Een vorstelijk aanbod, net als het sprookje.

Onlangs las ik het 3e deel “Een vorstelijk aanbod” van de familie Bridgerton boekenreeks uit. Een prachtige historische roman die afspeelt in het jaar 1824. Deze keer is het de beurt aan Benedict. De tweede zoon van de familie Bridgerton. Vandaag geef ik je mijn mening over deze historische roman.

  • Boek: Een vorstelijk aanbod, deel 3
  • Reeks: De familie Bridgerton-serie
  • Schrijver: Julia Quinn
  • Uitgeverij: Meulenhoff Boekerij B.V
  • Genre: Historische roman
  • Pagina’s: 446 pagina’s
  • Bindwijze: Paperback
  • ☆☆☆☆☆ sterren.

~ Het verhaal: ~

Sophie had nooit durven dromen dat ze op een bal belandde van de befaamde lady Bridgerton. Laat staan dat ze haar droomprins zou ontmoeten. Ze is dan wel de dochter van een graaf. Haar stiefmoeder behandeld haar als een bediende. In de armen van Benedict Bridgerton voelt ze zich als een prinses. Maar kan ze haar droomprins voor middernacht voor zich winnen?

~ Mijn eigen mening over het verhaal: ~

Mag ik even heel eerlijk zijn? Ik ben verslaafd aan de familie Bridgerton en aan de Brigerton boeken. Elk boek leest enorm vlot. Ik kon gewoon niet stoppen met lezen. Op drie dagen las ik dit prachtige verhaal uit.

Julia Quinn heeft een heerlijke schrijfstijl. Je leest de boeken zo uit in één ruk. Gelukkig komen er nog 5 boeken na deze uit. En moeten we nog niet afkicken van deze reeks. Ik had een beetje bang. Dat ik deel 3 veel te hard ging vergelijken met Assepoester. Maar eigenlijk viel het boek heel goed mee. Zulke boeken hebben we nu nodig in deze lockdown. Ik begin feelgood boeken en historische romans nog meer te waarderen dan vroeger.

Deze keer volgen we het verhaal van Sophie, de dochter van een graaf. Helaas voor Sophie word ze al snel behandeld als een slaaf. Je krijgt er tranen van in je ogen. Maar al snel komt Sophie over als een ijzer sterk personage. Ze is een jonge dame die pit heeft.

Ook in dit verhaal draaien de hoofdpersonages om elkaar heen. Heerlijke passionele, romantische scenes nemen je mee door heen het boek. Al snel ben je verkocht aan het boek en aan alle personages. Ook oudere personages uit de eerste delen komen terug aanbod.

Historische roman of een sprookje?

Ondanks dat de schrijver af en toe terug blikt met een knipoog naar het bekende assepoester sprookje. Kan je dit boek er wel los van onderscheiden. Het is een historische roman die je ook wel een beetje hoop geeft in de liefde. Want we willen allemaal toch een prins charming, niet?

~ Conclusie: ~ ☆☆☆☆☆ sterren.

Het boek een vorstelijk aanbod krijgt van mij 5 prachtige sterren. Het is een super sterke aanrader als je houdt van een mix van het sprookje met het muiltje, humor, een historische roman en passionele scenes. Wat wil je nog meer in een boek?

Heb jij een vorstelijk aanbod al gelezen? Wat vond je er zelf van?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s