Fantasie, Recensie exemplaar

Drakenhart, een ijzersterk fantasy verhaal. – Ursula Visser

Een paar weken geleden kreeg ik een berichtje op instagram van PeruBo Publishing. Ze vroegen of ik “Drakenhart” wou recenseren. Natuurlijk wou ik dat. Ik ben een enorme fan van fantasy boeken. Ursula Visser is net zoals ik dol op draken en mythische wezens. Deze schrijfster heeft al een aantal pareltjes staan op haar lijstje. Zoals de vloek van Bedaron, Evolutie of Terra Nova. Ze schrijft vooral fantasy en Science Fiction verhalen. Maar vandaag vertel ik je mijn mening over het boek Drakenhart.

  • Boek: Drakenhart.
  • Reeks: Drakenkoningin serie.
  • Schrijver: Ursula Visser.
  • Uitgeverij:PeruBo Publishing.
  • Genre: Fantasy.
  • Bindwijze: Paperback.
  • Pagina’s: 437 pagina’s.
  • ☆☆☆☆☆ sterren.

~ Het verhaal: ~

Als kind stal Mara twee prachtige eieren uit een nest uit het verboden land. Wanneer ze jaren later op de draken stuit. Raakt ze besmet met de drakenbloedvloek. Ze wordt al snel verbannen naar de gevaarlijke landen. Vanaf dan begin het avontuur met haar drakenhart. Zal ze haar drakenhart omarmen of zal ze alles en iedereen om haar heen vermorzelen?

~ Wat is mijn mening over het boek? ~

De achterflap:

De achterflap van het boek vond ik iets te mysterieus geschreven. Ik wist dat het boek ging over draken. Maar de achterflap verwarde mij een beetje maar in de goede zin. Ik wist helemaal niet hoe het verhaal ging verlopen. Dus werd ik nog nieuwsgieriger naar het boek.

Mara & het verhaal:

In Drakenhart volgen we het verhaal van Mara. Mara steelt als kind 2 prachtige eieren uit een drakennest. Vele jaren later word ze terug aangetrokken tot de draken. Al snel word ze geïnfecteerd en besmet met het drakenbloedvloek. Ze moet als snel haar thuis en leven achterlaten voor de draakbloedvloek haar tot waanzin drijft. Er word haar al snel een waanzinnige kans aangeboden door de drakenkoningin. Zal ze deze kans grijpen? Dat ga ik niet verklappen. Daarvoor moet je het boek lezen.

We leren Mara kennen als een jonge vrouw. Die helaas een slechte keuze maakt. Maar ze krabbelt weer overeind en begint aan een nieuw spannend avontuur. Haar onverwachte keuzes zorgen er voor dat het boek nog spannender wordt. Al snel sluit je Mara en haar draken in je hart. Elke gebeurtenis in het boek is enorm beeldend omschreven. Ik kon het boek gewoon niet aan de kant leggen. Ik werd er zelfs naar toe getrokken. Het boek heeft iets magisch waardoor je gewoon verder wilt lezen. Het is dan ook zo spannend. Ik ben fan!

Mara komt in het begin over als een onzekere vrouw, die triestig haar ondergang ondergaat. Maar al snel verandert ze in een sterke vrouw met een puur drakenhart. Het hoofdpersonage wordt na iedere scene enorm sterk en geeft niet snel op. Ik hou wel van zo een personage.

Schrijfstijl:

Ursula heeft er voor gezorgd dat haar woorden enorm sterk neer gepend zijn. Dit boek lees je in een ruk uit. Je kan het gewoon niet neerleggen. De schrijfstijl is enorm beeldend. Je leeft je zo in de wereld van Mara en de personages. Ik zag het helemaal voor mij. De kleren, het hoofdpersonage en de mythische wezens. Het boek drakenhart heeft een enorme aantrekkingskracht.

Ursula heeft Drakenhart eerst als 3 boeken uitgegeven in het Engels. Het boek is vertaald door Ninja Paap-Luijten. De 3 novelles worden gescheiden in het boek door prachtige quotes. Na het eerste deel Drakenhart worden er nog 2 andere delen verwacht uit deze boekenreeks. Deel 2 is Drakenband en deel 3 Schaduwdraak. Maar daar moeten we nog even op wachten. Ik kijk alvast uit naar de volgende delen in Mara’s wereld.

Waar kan je Drakenhart kopen?

Drakenhart kan je in je favoriete boekenwinkel kopen. Je kan het bestellen op de website van Ursula Visser. De Paperback kost €19,95 en het e-book €5,99. Of je kan het lezen via Kobo Plus.

~ Conclusie: ☆☆☆☆☆ sterren. ~

Ik geef het boek ☆☆☆☆☆ sterren omdat het je meeneemt door een prachtig verhaal over draken, vriendschap, kracht en vooral niet opgeven. Ik kijk al uit naar het volgende boek van Ursula Visser.

Heb jij het boek al gelezen?

Dankjewel PeruBo Publishing dat ik Drakenhart mocht recenseren.

*Recensie exemplaar gekregen van PeruBo Publishing. Om dit boek te lezen en te recenseren. Dit is mijn eerlijke mening over het boek. #gekregen

Een gedachte over “Drakenhart, een ijzersterk fantasy verhaal. – Ursula Visser”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s