Young Adult

Verboden Liefde, Lizzie Van Den Ham

Onlangs had ik eens zin in een kort verhaal. Tussen een paar dikke boeken lees ik al eens graag een kortverhaal. Deze keer koos ik voor Verboden Liefde van Lizzie Van Den Ham. Een young adult boek over de prachtige verboden liefde tussen een tiener en een leraar. Vandaag vertel ik je mijn mening over het boek.

  • Boek: Verboden liefde, deel 1.
  • Reeks: Wanhopig verliefd
  • Schrijver: Lizzie Van Den Ham
  • Uitgeverij: Dutch Venture Publishing
  • Genre: Young Adult
  • Bindwijze: E-book
  • ☆☆☆ sterren.

~ Het verhaal: ~

Yvonne Braadsma begint aan haar laatste jaar VWO op het Thorbecke College. Ze kan nog niet vermoeden dat ze op school haar grote liefde tegen komt. Als blijkt dat die grote liefde haar docent is. Volgen er al snel frustraties en wanhopige verliefdheid. Is de liefde tussen Yvonne en Martijn niet onmogelijk?

~ Wat vond ik zelf van gebroken liefde: ~

In het eerste deel van wanhopige liefde volgen we het verhaal van Yvonne. Ze is een jonge tiener maar met een mondje vol humor durft ze regelmatig haar docenten tegen te spreken. Al snel krijgt ze gevoelens voor haar mentor Martijn. Ondanks dat het een kortverhaal is komen de personages ruim aanbod. Yvonne is een typische tiener met de vele drama’s die er bij horen.

De schrijfstijl:

Lizzie heeft een heerlijke beeldende schrijfstijl. Al snel zie je de tiener wereld voor je door de woorden van de schrijfster. Je leest het boek in een ruk uit. Lekker om even te lezen als een tussendoortje.

~ Conclusie: ~ ☆☆☆ sterren.

Verboden liefde bevat alle elementen die je nodig hebt in een boek. Het verhaal bevat veel spanning tussen de hoofdpersonages, romantiek en een vleugje flirten hoort er ook bij. Het is dan ook een typische tiener roman. Ik geef het boek een 3/5 omdat Yvonne soms een beetje te kinderachtig overkomt met al dat gegiechel in het boek. Verboden liefde is ook een beetje voorspelbaar. Maar ondanks dat het voorspelbaar is heeft Lizzie een prachtige young adult geschreven. Een aanrader om te lezen als een tussendoortje. Ideaal voor een lees dipje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s