San's Column

San’s Column, gepest omdat ik te mager was.

De afgelopen weken was het weer de week van het Pesten. Nog steeds worden er dagelijks heel veel mensen gepest, zowel in het school, als thuis of op je werk. Ook ik ben gepest geweest. Mijn verhaal vertelde ik ooit al eens in de Flair van België. Vandaag vertel ik mijn verhaal nog eens op mijn blog.

Als kind keek ik uit naar het middelbaar.

Het lager onderwijs vond ik helemaal niet leuk. Ieder jaar werd ik veel gepest. Ik was namelijk blijven zitten in het eerste leerjaar. Ik kon niet omgaan met de druk van verandering van het spelen naar het leren. Helaas moest ik het eerste jaar dubbelen. Mijn leeftijdsgenootjes lieten mij vallen. Dat was echt niet leuk. Ik kwam terecht in een nieuwe klas. Dat vond ik wel een beetje spannend. Al snel maakte ik een paar vriendinnetjes. Maar sommige kinderen konden zo gemeen zijn in die klas. Dus in het 5e leerjaar was ik het zo beu. De leraren vonden toen ook al dat ik beter in het Bso terecht kwam. Ik mocht een jaartje overslaan. Vol spanning ging ik dan ook naar het middelbaar. Ik dacht toen “oh nu word het beter”. Maar helaas het werd niet beter.

Het middelbaar was een hel.

Het middelbaar vond ik verschrikkelijk. In het eerste middelbaar werd ik zelfs geslagen door een mede leerling. Dat vonden mijn klasgenootjes allemaal heel grappig. Ze vonden het minder grappig toen de leerling geschorst werd en niet mee mocht op zeeklasse. Mijn ouders kwamen toen nog voor mijzelf op. Het was vlak na Nieuwjaar toen mijn ouders beslisten om uit één te gaan. Ook dat was niet leuk. Ik zat net in mijn puberteit. Ouders uit elkaar en in het school werd ik nog eens gepest.

Het 7e middelbaar vond ik verschrikkelijk.

In het 7e middelbaar zat ik in het laatste jaar. Ik telde de dagen af. Het leek wel of dat jaar verschrikkelijk lang duurde. Ik werd nog steeds gepest. De hele klas was tegen mij. Zelfs de leerlingen die ook werden gepest in de vorige jaren. Die deden nu super leuk mee. Ze noemde mij dom, lelijk en een skelet. Ik was enorm mager. Maar dat is nog geen reden om mij te pesten. Zelfs sommige leerkrachten deden er niks aan. De tranen stonden gewoon in mijn ogen. Die klas had er zelfs voor gezorgd dat een Engelse leerkracht een depressie kreeg. Ik vond het zo erg voor die leerkracht. Maar zelfs ik kon er niks aan doen. We kregen toen alleen nog maar inval leerkrachten.

Het pesten werd zelfs zo erg. Dat één van de leerlingen zei: “ze is te achterlijk, kijk ze antwoord niet”. Ik negeerde de pesters gewoon. De andere leerlingen lachten om zulke opmerkingen. Ik ging steeds vaker spijbelen. Zo ging ik onder de middag gewoon naar huis. Dan belde de leerkracht naar mijn huis en mijn moeder zei dood leuk: “oh ja die is hier maar blijft nu thuis”. Ik was ook vaak ziek. Zo kreeg ik regelmatig keelpijn, oorpijn door de stress. Dat was echt niet leuk.

Maar mijn moeder wou dat ik mijn diploma behaalde. Uiteindelijk heb ik met veel moeite mijn diploma behaald. Ik ben trots op mijzelf dat het mij ondanks al dat gepest gelukt is.

Dit was een deel van mijn verhaal.

Ik kan een heel boek vullen over wat ik allemaal heb meegemaakt als tiener. Zelf ben ik er door enorm sterk geworden. De pesters wil ik liever nooit meer tegen komen. Toen ik midden in de 20 was. Werd ik op eens uitgenodigd op fb voor een klas reünie. Ik viel bijna van mijn stoel. Dachten ze nu echt dat ik met hun wou afspreken? Ik heb het bericht gewoon negeert. Nooit van mij leven zal ik met een pester afspreken. Ik kan het niet vergeten!

Pesten is niet oké

Pesten is laf dat doen alleen onzekere en jaloerse mensen. Ik vind Pesten niet oké. Je doet dit gewoon niet. Als je dit als tiener meemaakt ben je gewoon getekend voor het leven. Een voorbeeld van mijzelf door de vele pesterijen durfde ik het niet aan om verder te studeren. Dat vind ik soms wel een beetje jammer. Maar ik heb het leren aanvaarden. Maar ik dwaal even af. Pesten is zwak en dat doe je gewoon niet. Iedereen ziet er anders uit en dat is oké. Zeg nee tegen Pesten! Ben jij zelf al eens gepest geweest?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s