Feelgood roman

Wintermaan, Spaanse romantiek – Wendy Louise

Onlangs las ik het boek Wintermaan uit van Wendy Louise tijdens de Weekreadathon. De weekreadathon organiseer ik iedere maand op instagram. Een hele week lees je dan zoveel pagina’s of boeken als je zelf wilt. Maar goed ik dwaal af van dit leuke boek. Wintermaan is het 2e deel uit de seizoenenserie. Mijn mening over Zomerster vind je trouwens hier. In deze blogpost vertel ik je mijn mening over het boek Wintermaan.

  • Boek: Wintermaan, deel 2.
  • Reeks: Seizoenenserie
  • Schrijver: Wendy Louise
  • Uitgeverij: Uitgeverij Wens boeken.
  • Genre: Roman, Feelgood roman.
  • Pagina’s: 248 pagina’s.
  • Bindwijze: Paperback.
  • ☆☆☆☆ sterren.

~ Het verhaal Wintermaan: ~

Marlou Hennes vertrekt naar het eiland Lanzarote. Samen met haar team genoten Moises en Tessa, werkt zij hier een winter lang als Animadora in de club Carmena. Daar leert Malou de leuke jongen Dani kennen. Ze valt halsoverkop voor hem. Maar is hun relatie sterk genoeg of vormt zijn werk als dj een probleem?

~ Wat vond ik zelf van het verhaal: ~

In dit verhaal volgen we de jonge vrouw Marlou. Maar ook haar teamgenoten Moises en Tessa komen aanbod. Al snel ontvluchten ze door vieze omstandigheden hun vorige werk plek. Om in de winter te werken in de club Carmena. Al snel leert ze de knappe Dani kennen. In dit verhaal had ik onmiddellijk een zwak voor de leuke Dani.

Ook dit verhaal lees je uit in een snel tempo.

De gebeurtenissen in het verhaal volgen in een rap tempo op elkaar. Wendy weet wel hoe ze een lezer kan boeien tijdens het verhaal. Je waant je helemaal in de beeldende Spaanse wereld van Wendy. Het geeft je echt een vakantie gevoel.

Elke pagina word het verhaal spannender en op sommige momenten zelfs even griezelig. Zoals het niet zo sympathieke personage Gusi. Ik kreeg echt de rillingen van hem.

De schrijfstijl:

Ik heb ook deze keer enorm genoten van het Spaanse verhaal van Wendy Louise. Ze schrijft op een luchtige manier, enorm beeldend en met heel veel humor. Daardoor word zelfs de griezeligste scenes, even grappig. Oh wat heb ik gelachen met dit boek en de vele personages. De personages zijn deze keer vele sterker dan in deel 1. Moises en Johnny vond ik trouwens de leukste personages in dit verhaal.

Bad boy Johnny is ook weer terug in dit verhaal.

Ik moet bekennen dat ik in Zomerster een hekel had aan Johnny. Zo begreep ik niet waarom je met zo iemand een relatie wilt. Maar in deel 2 komt hij helemaal niet over als een badboy. Hij tovert zelfs een glimlach op je gezicht in Wintermaan. Hij lijkt wel volwassen geworden. Ik ben fan!

~ Conclusie: ~ ☆☆☆☆ sterren.

Ik vond het leuk dat sommige personages van deel 1 Zomerster ook in dit boek aanbod komen. Dit boek geef ik 4 sterren omdat ik deel 1 ietsje leuker vond dan deel 2. Ik heb genoten om te lezen over de vele vriendschappen, de sterke personages en de romantiek. Ik kan iedereen aanraden om dit boek even te lezen en lekker weg te dromen.

Heb jij dit boek al gelezen?

Een gedachte over “Wintermaan, Spaanse romantiek – Wendy Louise”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s