Recensie exemplaar, Roman

Goud & Lavijn is een pareltje – Kim Bonefaas

Goud & Lavijn is het nieuwe boek van Kim Bonefaas. Ik had online al de achterflap gelezen. Onmiddellijk was ik aangetrokken tot het boek. Ik wou meer te weten komen over Melle het simpele nachtzustertje. Ik was dan ook heel blij toen Godijn Publishing mij uit koos voor de blogtour van Goud & Lavijn. Ondertussen zijn er online al een paar leuke recensies verschenen over dit boek. Vandaag is het de beurt aan mijn blog Sanleest. Ik vertel je in deze blog wat ik zo leuk vond aan het boek.

  • Boek: Goud & Lavijn.
  • Schrijver: Kim Bonefaas.
  • Uitgeverij: Godijn Publishing.
  • Genre: Roman.
  • Pagina’s: 292 pagina’s.
  • Bindwijze: Paperback.
  • ☆☆☆☆☆ sterren.

~ Het verhaal Goud & Lavijn: ~

Het leven van Melle Lavijn is super druk maar wel lekker overzichtelijk. S’ nachts werkt ze in het ziekenhuis op de kinderafdeling en overdag is ze zoveel mogelijk bij haar zieke vader. Maar door een uit de hand gelopen grap veranderd heel haar leven. Ze raakt in contact met de Amerikaanse muzikant Midas. Al snel ontstaat er een bijzonder band tussen Melle en Midas. Maar dan ontdekken de fans en de roddelpers hun intieme band. Al snel word het contact met Midas heel gevaarlijk.

~ Wat vond ik zelf van Goud & Lavijn? ~

Het boek begint met een erg sterke proloog met wijze woorden er in verwerkt. Want één ding kan je leven gewoon veranderen. Melle is de hoofdrolspeelster in Goud & Lavijn. Ze is een nachtzuster in het plaatselijke ziekenhuis. We leren Melle en Eef haar beste vriendin kennen als ze samen de Voice kijken. Eef is een beetje het tegenovergestelde van Melle. Ze heeft een grote mond en komt voor haar zelf op. Ik moest wel een beetje lachen om haar commentaar op de deelnemers van de Voice.

Tijdens een nachtje werken stuurt ze voor de grap een berichtje samen met Maher naar de populaire muzikant Midas. Maar dan stuurt hij een berichtje terug dat hadden ze nooit verwacht. Ze appen een tijdje via instagram. Je ziet duidelijk een verschil tussen de berichtjes en het verhaal. Dat heeft Kim prachtig uitgewerkt. Ik vond stiekem de berichtjes soms wat pikanter dan het verhaal zelf.

Melle komt in het verhaal over als een onzekere, rustige en vriendelijke jonge vrouw. Ze trekt je aan als een magneet. Kim heeft het hoofdpersonage ijzersterk neergeschreven. Vol spanning lees ik hoe Melle zich voelt als ze eindelijk haar goldenboy ontmoet. Je krijgt gewoon medelijden met Melle. Door heen het verhaal groeit ze als een ijzersterke vrouw.

Ik zat op het puntje van mijn stoel sinds de ontmoeting met de Goldenboy Midas. Door zijn pikante videoclips en de roddelpers lijkt hij wel een badboy. Maar hij is zo zoet als sugar. De relatie van Melle en Midas is zo diep in dit boek, het lijkt wel een sprookje. Maar dat maakt hun relatie ook gevoelig voor de spannende, verdrietige en bedreigende scenes die er gebeuren in het boek. Maar welke bedreiging er afspeelt ga ik natuurlijk niet verklappen.

~ Ijzersterk geschreven. ~

Kim heeft een prachtig ontroerend verhaal neergeschreven. Sommige scene’s zijn zo mooi uitgedokterd dat je iedere pagina naar meer woorden verlangt. De stukjes van Fiori zijn mij het meeste bijgebleven. De scene met Fiori haar moeder, Midas en Melle zorgde voor heel veel traantjes. Maar oh die cliffhanger op het einde. Wat doe je mij aan Kim?

~ De ontroerende cliffhanger: ~

Kim vroeg op instagram hoe ver ik zat in haar boek. Ik moest nog 5 hoofdstukken lezen en dan was hij uit. Ze zei tegen mij “hou je vast”. Ik was toen wel heel nieuwsgierig geworden naar het einde. Ik las snel door. Want ik kon niet stoppen met lezen. Oh dat einde zie je echt niet aankomen. Het boek eindigt zo onverwacht. Het is een “mega grote cliffhanger”. Dat einde vond ik een beetje verwarrend en ook een open einde. Ik was zo verdrietig en ontroerend door de laatste scene. Maar ik vond dit einde wel leuker dan een cliché einde. Je ziet het niet aankomen. Maar je voelt alle emoties wel op je afkomen. Ik ben fan!

~ Ik wil een vervolg verhaal. ~

Ik snak naar meer Melle & Midas. Zo wil ik heel graag weten hoe het afloopt met de personages. Ik wil ook een boek waar in we Midas beter leren kennen. In Goud en Lavijn is de hoofdrol weggelegd voor Melle. Ik vond dat wel een beetje jammer. Want ik wou meer weten over Midas. Hopelijk krijgen we binnenkort een vervolg op Goud & Lavijn.

~ Waar kan je het boek kopen? ~

Goud & Lavijn kan je in je favoriete boekenwinkel kopen. Of je kan het bestellen op de website van Godijn Publishing. De Paperback kost €17,99 en het e-book €6,99.

~ Conclusie: ~ ☆☆☆☆☆ sterren.

Kim Bonefaas heeft zich zelf overtroffen met Goud & Lavijn het is een pareltje. Een aanrader als je houdt van een ontroerende cliffhanger en niet de cliché eindes van een roman. Goud & Lavijn is een boek waarvan je gaat trillen, huilen en glimlachen tegelijkertijd. Dit boek verdient echt 5 sterren.

Heb jij dit boek al gelezen? Wat vond je er zelf van?

Dankjewel Godijn Publishing dat ik Goud & Lavijn mocht recenseren.

*Recensie exemplaar gekregen van Godijn Publishing. Om dit boek te lezen, recenseren en deel te nemen aan de blogtour. Dit is mijn eerlijke mening over het boek. #gekregen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s