Fantasie, Young Adult

De tranen van de eenhoorn. – Ronald Van Assen.

Een paar weken geleden kreeg ik een mail van Godijn Publishing of ik een boek wou recenseren. Natuurlijk wou ik dit heel graag. Ik koos voor het boek “De tranen van de eenhoorn” een young adult fantasy verhaal van Ronald Van Assen. Ik ben een grote liefhebber van fantasy verhalen. Dus ik was ontzettend benieuwd naar dit verhaal. In deze blogpost kom je meer te weten over het boek.

  • Boek: De tranen van de eenhoorn.
  • Schrijver: Ronald Van Assen.
  • Uitgeverij: Godijn Publishing.
  • Genre: Young Adult/ Fantasyverhaal.
  • Pagina’s: 256 pagina’s.
  • Bindwijze: E-book
  • ☆☆☆ sterren.

~ Het verhaal de tranen van de eenhoorn: ~

De bevolkingen van Invisia staat op het punt om uitgegroeid te worden. Grote legers vol wezens rukken op richting Amerena. Maar dan word de troonopvolgster vergiftigd en is de chaos compleet. Alleen de tranen van de eenhoorn kunnen haar redden. Vier personen trekken op avontuur om het vocht te bemachtigen. Alles lijkt verloren maar dan komt er onverwachte hulp. Klinkt goed niet? De samenvatting sprak mij onmiddellijk aan.

~ Mijn mening over dit mooie boek ~

De tranen van de eenhoorn gaat over Linda die ontdekt dat er nog een andere wereld bestaat. Ze blijkt zelfs een prinses te zijn. Al die tijd dacht ze dat ze gewoon Linda was. Maar op haar 18e verjaardag veranderd alles…

De andere wereld is Invisia, een wereld vol aparte wezens, mensen, elfen, dwergen, aardmannen en trollen. Maar ook nog andere enge wezens. Waarbij ik iedere keer op het puntje van mijn stoel zat. Zo eng en kwaadaardig waren ze.

Alleen bij de leeftijd van de prinses stelde ik mij soms toch wat vragen. Ze komt heel jong en kinderlijk over tegenover de andere personages. Smoggy is trouwens stiekem mijn favoriete personage uit dit boek. Hij is gewoon te schattig.

Schrijfstijl:

De schrijver heeft een vlotte fantasierijke schrijfstijl. Het boek leest enorm vlot, de personages zijn heel duidelijk omschreven en ook de wereld Invisia lijkt een beetje op de Aarde.

Dit boek bevat ook een paar expliciete gewelddadige scenes. De gewelddadige scenes met de mokkels zijn op een luchtige enge manier geschreven. Ja daar hou ik wel een beetje van in een verhaal. Net als je denkt het wordt niet gruwelijker is het einde nog gruwelijker.

~ Het einde: ~

Het einde was ontzettend spannend en gruwelijk geschreven. Het einde geeft de schrijver trouwens een mogelijkheid om misschien wel een 2e boek te schrijven over Amerena. Ik hoop stiekem dat er een vervolg komt.

~ Waar kan je het boek kopen? ~

Dit boek kan je in je favoriete boekenwinkel kopen. Of je kan het bestellen op de website van Godijn Publishing. De Paperback kost €17,99 en het e-book €4,99. Of je kan het lezen via Kobo Plus.

~ Conclusie: ~ ☆☆☆ sterren.

Helaas geef ik dit boek maar 3 sterren omdat bepaalde scenes steeds werden herhaald. Dat vond ik eigenlijk wel jammer en een gemiste kans om het boek spannender te maken. Maar los daar van leest het boek enorm vlot en is de cover prachtig. De tranen van de eenhoorn is een spannend, gruwelijk fantasy verhaal over vriendschap en oorlog tussen aparte wezens.

Heb jij het boek al gelezen? Wat vond je er zelf van?

Dankjewel Godijn Publishing dat ik de tranen van de eenhoorn mocht recenseren.

*Recensie exemplaar gekregen van Godijn Publishing. Om dit boek te lezen en recenseren. Dit is mijn eerlijke mening over het boek. #gekregen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s