Recensie exemplaar, Young Adult

De kilte van een zomernacht. – Inge Sleegers.

Een paar weken geleden zag ik een berichtje online op facebook van de Ambi’s leesclub. Ze zochten lezers om het boek de kilte van een zomernacht te lezen. Ik stuurde al snel een mailtje en werd uitgekozen om deel te nemen aan de leesclub. Ik was al een tijdje geïnteresseerd in het boek van Inge Sleegers. Wat was ik blij toen ik werd uitgekozen. In deze blogspot vertel ik je mijn mening over het verhaal, de cover en het einde.

Boek: De kilte van een zomernacht.

Schrijver: Inge Sleegers.

Uitgeverij: Ambilicious Llp.

Genre: Young Adult.

Pagina’s: 228 pagina’s.

Bindwijze: E-book.

☆☆☆☆☆ sterren.

~ Het verhaal: ~

Lara’s beste vriendin Emily brengt een ouija bord mee naar een verjaardagsfeestje, een onschuldig spelletje loopt al snel uit op een groter catastrofe. Lara zit al snel opgescheept met een kwaadaardige geest. Hoe raakt ze van hem af? Is hij wel zo kwaadaardig?

~ Wat vond ik zelf van het verhaal: ~

Het boek begint met een ijzersterk proloog. Op het einde snapte ik eindelijk waar het proloog over ging. We leren Lara kennen als een gothic gekleede tiener, die net een beetje anders is dan de rest van de tieners. Ik had onmiddellijk een band met haar. Ze komt over als een stoere jonge vrouw maar diep van binnen heeft ze een klein hartje. We zien haar ook groeien in het verhaal samen met haar vrienden. De vrienden zorgen in het verhaal voor nog spannender momenten.

Wat een spannend boek:

Ik moet ook toegeven dat ik normaal niet zo een grote fan ben van sf fantasy boeken. Maar de kilte van een zomernacht kon mij echt bekoren. Ik heb dit boek uitgelezen op 1 en een halve dag. Het boek is van het begin tot het einde enorm spannend. Net als je denkt oh nu gebeurt er niets spannends meer. Word het boek nog enger en spannender. Inge heeft een vlotte schrijfstijl waar ik echt van heb genoten. Voor je het weet lees je dit boek uit op een paar dagen.

~ Het einde: ~

Ik ben nog steeds ontroerd door het einde. Het einde is zo mooi en tegelijkertijd enorm droevig. Ik pinkte een paar traantjes weg tijdens het lezen. Zo mooi geschreven dat ik er ook van moest glimlachen. Het perfecte einde voor een boek.

~ De cover: ~

De cover is mysterieus, sprak mij al aan toen ik het boek zag voorbij komen. Dat boek kan je gewoon niet negeren. Voor je het weet heb je het boek mee naar huis of in je winkelmandje liggen. Je ziet 2 tieners staan tegenover elkaar tijdens een zomerse avond. Nu ik het boek heb uitgelezen snap ik ook waarom Inge deze cover heeft gekozen. Hij stelt namelijk een gebeurtenis voor in het boek. Maar welke gebeurtenis het is. Dat ga ik natuurlijk niet verklappen.

~ Conclusie: ~ ☆☆☆☆☆ sterren.

Dit boek is een aanrader voor jong en oud als je houdt van een young adult roman met spirituele wezens, romantiek en een prachtig ontroerend einde. Dit boek krijgt van mij 5 prachtige sterren.

Heb jij de kilte van een zomernacht al gelezen? Wat vond je zelf van het boek?

*Recensie exemplaar gekregen van Ambi’s leesclub. Om dit boek te lezen en recenseren tijdens de leesclub. #gekregen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s