Historische roman

De verliefde graaf, een moderne historische roman – Julia Quinn.

Onlangs las ik het 2e deel “De verliefde graaf” van de familie Bridgerton serie uit. De verliefde graaf heb ik uitgelezen op 2 dagen. Het is een moderne historische roman die zich afspeelt in het jaar 1814. Vandaag deel ik je dan ook graag mijn mening over deze historische roman.

De Verliefde Graaf  Julia Quinn
  • Boek: De verliefde graaf, deel 2
  • Reeks: De familie Bridgerton-serie
  • Schrijver: Julia Quinn
  • Uitgeverij: Meulenhoff Boekerij B.V
  • Genre: Historische roman
  • Pagina’s: 445 pagina’s
  • Bindwijze: Paperback
  • ☆☆☆☆☆ sterren.

~ Het verhaal: ~

Anthony Bridgerton heeft besloten om te trouwen, sterker nog hij weet zelfs al met wie. Het enige obstakel is zijn aanstaande bemoeizieke schoonzus Kate Sheffield. Kate is er van overtuigd dat Anthony een verschrikkelijke echtgenoot is. Ze wil haar zus beschermen. Maar hoe beschermt ze haar eigen hart tegen de graaf?

~ Mijn eigen mening over het verhaal: ~

De boeken van Julia beginnen iedere keer met een proloog uit het verleden dat je mee sleurt in het verhaal. Ook in dit verhaal keren er personages terug van uit het eerste boek. Zo moeten we gelukkig nog geen afscheid nemen van Daphne en Simon uit het eerste deel de ongetrouwde hertog. Ik vind het heerlijk om over deze populaire familie te lezen. Ik moet wel bekennen dat ik deel 2 vele leuker vond dan deel 1.

Kate en Antony:

Ik vind beide hoofdpersonages geweldig. Anthony komt heel stoer over maar uiteindelijk toch een softy blijkt te zijn. Kate vind ik tot nu toe het leukste personage. Ze is oprecht, beschermend en heeft een grote mond. Voor je het weet zit je te lachen om haar als ze weer is terecht komt in een absurde gebeurtenis. Ik vind het ook heerlijk hoe de 2 personages blijven rond draaien om elkaar.

Historische roman of new adult?

Julia heeft een vlot boek geschreven, je leest het zo uit. Maar ik begin wel een beetje te twijfelen of dit boek in de categorie historische roman hoort. Het boek heeft passionele scenes en de passie tussen beide personages is lekker wild. De verliefde graaf is eerder een moderne historische roman.

~ Conclusie: ~ ☆☆☆☆☆ sterren.

Dit boek krijgt van mij 5 prachtige sterren. Het is een sterke aanrader als je houdt van een historische roman die verwerkt is in een moderne versie met passionele en romantische scenes.

Heb jij de verliefde graaf al gelezen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s