Historische roman

De ongetrouwde hertog, historische roman met een vleugje humor – Julia Quinn.

Nu er een serie is uitgekomen over de familie Bridgerton op Netflix. Wou ik natuurlijk eerst de boeken lezen, om zo te vergelijken met de serie. Want ook ik ben eigenlijk wel enorm nieuwsgierig naar de Netflix serie. Maar in dit artikel ga ik het hebben over het boek. Wat vond ik er zelf goed aan? Dat kom je te weten in deze blogpost.

  • Boek: De ongetrouwde hertog, deel 1
  • Reeks: De familie Bridgerton-serie
  • Schrijver: Julia Quinn
  • Uitgeverij: Meulenhoff Boekerij B.V
  • Genre: Historische roman
  • Pagina’s: 432 pagina’s
  • Bindwijze: Paperback
  • ☆☆☆☆ sterren.

~ Het verhaal: ~

Het is het jaar 1813 in Londen. De aanstaande verloving van Daphne Bridgerton en de aanstaande hertog Basset is het nieuws van de dag. Wat niemand weet, is dat de verloving eigenlijk schijn is. Maar dan loopt net ietsje anders dan gepland…

~ Wat vond ik zelf van het verhaal: ~

Ik wou al heel lang dit verhaal lezen. Julia Quinn word een beetje vergeleken met de moderne Jane Austen. En mits ik de boeken van Jane Austen geweldig vindt om te lezen. Was ik ook wel benieuwd naar deze schrijver.

Het eerste verhaal gaat over Daphne het 4e kind van de familie Bridgerton. Er volgen nog 7 andere boeken over deze familie.

Het verhaal begint met een terugblik naar het verleden. We leren de jonge hertog kennen en zijn vader. Ik zat al helemaal in het boek toen het terug sprong naar het heden. Daphne is een heerlijk personage waar ik af en toe ook om moest lachen. Ze is een jonge dame die heel goed weet wat ze wilt. Maar op sommige vlakken komt ze een beetje naïef over, vooral over de daad. Maar misschien was het zo wel in het jaar 1813. Ik vond bepaalde scenes in het boek heerlijk om te lezen.

Quinn heeft mij wel gecharmeerd met haar historische humor. Ik heb echt genoten van het boek. Regelmatig moest ik lachen om bepaalde scenes in het boek. Maar andere gebeurtenissen in het boek waren dan weer enorm hot en pittig. Ik moet wel toegeven dat 1 scene in het boek wel een beetje raar en apart was…

Het boek is enorm luchtig geschreven, op twee dagen lees je het boek uit. Want het leest echt als een trein. Quinn weet de lezer door heel het boek vast te houden.

~ Conclusie: ~ ☆☆☆☆ sterren.

Dit boek is echt een super aanrader zeker als je houdt van een historische roman met een vleugje romantiek en humor er in verwerkt. Plus de vergelijking met Jane Austen klopt echt wel. De ongetrouwde hertog krijgt van mij 4 prachtige sterren. Ik kijk al uit naar het 2e boek van deze boekenreeks. Deze is trouwens al te koop in de winkel.

Heb jij het boek al gelezen?

Een gedachte over “De ongetrouwde hertog, historische roman met een vleugje humor – Julia Quinn.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s