Fantasie, Recensie exemplaar

Een kracht ontwaakt, overstekers deel 1. – Petra Doom

Een tijdje geleden mocht ik het boek overstekers, een kracht ontwaakt lezen van de facebookgroep young adult België. Het boek is geschreven door de Belgische schrijver Petra Doom. Een fantasie boek in de hedendaagse tijd. Daar was ik eigenlijk wel benieuwd naar. Wat vond ik zelf van het boek? Dat kom je te weten in deze blogpost.

  • Boek: Een kracht ontwaakt, overstekers deel 1.
  • Schrijver: Petra Doom.
  • Uitgeverij: Lannoo
  • Genre: Fantasie
  • Pagina’s: 395 pagina’s.
  • Bindwijze: Paperback.
  • ☆☆☆ sterren.

~ Het verhaal: ~

Het verhaal gaat over Mirabel die 5 jaar geleden de magische wereld heeft verlaten. Om een nieuw leven te starten op aarde. Ze runt samen met een ander oversteker een fruit bedrijfje. Maribel heeft nog een andere baan ze is een bemiddelaarster tussen overstekers en mensen. Maar dan krijgt ze ook onverwacht bezoek uit Aeterna en moet ze bemiddelen in een moordzaak.

~ Mijn mening over het boek: ~

Ik was echt benieuwd naar dit boek. Zo kon ik helemaal niet wachten om het te lezen. De cover past perfect bij het boek. Je ziet een poort en een stad. Het ziet er ook enorm mysterieus en fantasierijk uit.

Het boek begon een klein beetje stroef. Ik hoopte op een steviger begin. We leren Maribel onmiddellijk kennen die een zaak oplost tussen een oversteker en een mens. Ik vond het ook wel apart dat ze als bemiddelaar niet uit haar woorden geraakte. Dat zorgde soms wel voor grappige conflicten doorheen het hele boek.

Het hele boek is langdradig met hier en daar een spannende gebeurtenis. Je tenen gaan er wel van kronkelen maar je wilt meer te weten komen over Brami en Maribel. Wat is hun verleden? Het hele boek word het spannende gesprek ook uitgesteld tot op het einde. Dat vond ik wel een beetje jammer.

Los daar van wou ik toch wel weten hoe dit boek afliep. De laatste 50 pagina’s waren ook enorm spannend. We ontdekken eindelijk ook iets over Maribel en de moordenaar. Toen zat ik toch wel even op het puntje van mijn stoel.

Je wordt op het einde ook wel warm gemaakt voor het 2e deel van deze boekenreeks. Ik ben echt benieuwd naar het 2e boek.

~ Conclusie: ~ ☆☆☆ sterren.

Het boek een kracht ontwaakt is een fantasieverhaal in de hedendaagse tijd. Het moord mysterie, de wezens en de magie maken het boek spannender. Deel 2 van de boekenreeks overstekers is trouwens ook al uit en binnenkort kan je deel 3 al kopen.

Heb jij dit boek al gelezen?

*Recensie exemplaar gekregen van Young Adult België, ik betaalde wel de verzendkosten. Ik recenseer het boek en schrijf hier bij mijn eerlijke mening over het boek. #gekregen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s