Recensie exemplaar, Young Adult

Verbroken belofte een fantasy boek met een gruwelijk kantje. – Rani De Mondt.

Een paar weken geleden kreeg ik het boek Verbroken belofte van Young Adult België om te recenseren. Het boek is geschreven door Rani De Mondt. Ik was zo benieuwd naar het 2e boek van de reeks Parte Tencrat. Want deel 1 verbroken verbond had een spannende cliffhanger. Ik was zo benieuwd naar Emilie en haar familie. Heeft Emilie het overleefd? Ik kon echt niet wachten om het boek te lezen. Op een paar dagen las ik het boek uit. Vandaag vertel ik je mijn mening over het boek Verbroken belofte met een persoonlijke touch. Benieuwd naar mijn recensie? Lees dan snel verder.

  • Boek: Verbroken Belofte
  • Schrijver: Rani De Mondt.
  • Uitgeverij: Ambilicious.
  • Genre: Young adult.
  • Bindwijze: Paperback.
  • Pagina’s: 194 pagina’s.
  • ☆☆☆☆ sterren.

~ Het verhaal: ~

Emilie Acronius gaat in deel 2 van Parte Trencat terug op avontuur. Ze is net terug van een avontuur op het eiland Markus. Of ze begint al weer een nieuw avontuur. Deze keer gaat ze samen met Elliot op avontuur in Tonnom, op zoek naar de liefde in hun relatie. Maar dan word het gemis van Helena groter. Wat is er gebeurd met haar? Wie zijn al die wezens in haar verhalen?

Verbroken belofte

~ De cover: ~

De cover van het boek heeft een prachtige bruine kleur. Op de foto staat een mooie jonge vrouw met op de achtergrond een middeleeuwse burcht of kasteel. De vrouw zit na te denken over het boek. Is het boek van Helena?

~ Mijn mening over het boek: ~

Het verhaal begint ijzersterk met verrassende en mysterieuze scenes zoals de dood van Nicholas. Ik vroeg mij al af wat er met hem was gebeurd. Maar dat hij op zo een verschrikkelijke manier dood is gegaan. Had ik niet verwacht. Ik was toch een beetje verschoten, zo gruwelijk. We komen in dit boek ook meer te weten over de missies van Helena, het amulet en het geheim van de familie Acronius. Maar ook over de sprookjes van Helena die ze vertelt aan haar moeder. Want zijn het wel sprookjes?

~ Melodia een verrassend personage: ~

Op een gegeven moment ontdekte ik in het boek een verrassend nieuw super leuk personage met een ijzig wekkend en super lief karakter. Melodia is een prachtige Sirene die niet liever wilt dat je springt in het water. Zodat ze je 1000 keer kan laten verdrinken. Ook Emilie komt terecht in haar val. Hoe dit afloopt? Tja dan moet je toch even het boek lezen. Want ik verklap het niet. Maar ik kan je wel vertellen dat het één van de spannendste scenes is in het boek.

~ De schrijfstijl: ~

Het boek verloren belofte heeft een vlotte schrijfstijl. Rani kiest haar woorden zorgvuldig en tovert ze om tot gruwelijke beeldende scenes in het boek. Vanaf het begin zit je onmiddellijk mee in de wereld van Parte Tencrat en Emilie haar nieuw avontuur.

~ Conclusie: ~ ☆☆☆☆ sterren.

Verbroken belofte is boordevol verrassende wendingen en wezens. Het boek is enorm spannend, bevat gruwelijke scenes waar van je tenen gaan kronkelen. Ideaal om te lezen als je houdt van fantasy met een gruwelijk kantje.

Ik wil meer weten over de Virago’s en het harteneiland ook wel beter bekend als Isula Core. Misschien een hint voor het derde boek? Kortom dit boek krijgt van mij een 4/5 als cijfer. Ik kan niet wachten op het derde boek. Heb jij de eerste 2 boeken al gelezen van de reeks Parte Tencrat? Wat vond je er zelf van?

*Recensie exemplaar gekregen van Young Adult België. Ik betaalde wel de verzendskosten. #gekregen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s