Dystopische young adult, Recensie exemplaar, Young Adult

De heksencode een verhaal over heksen in de moderne tijd. – Anoeska Nossol

Een paar maanden geleden gaf ik mijzelf op om het boek “de heksencode” te recenseren van Anoeska Nossol. Ze schreef eerst een paar engelse verhalen op wattpad. Maar daarna besloot ze om al snel een nederlands verhaal te schrijven en zo is de heksencode ontstaan. Het dystopische young adult verhaal over heksen sprak mij wel aan. Vandaag vertel ik je dan ook mijn mening over het boek.

  • Boek: De Heksencode.
  • Schrijver: Anoeska Nossol.
  • Genre: Dystopische young adult.
  • Pagina’s: 183 pagina’s.
  • Bindwijze: E-book.
  • ☆☆☆☆ sterren.

~ Het verhaal: ~

Nola een prachtige jonge vrouw woont samen met haar ouders in Salem Common. Ze moet vluchten van haar omgeving en uit de buurt blijven van de vijand Roderick. Een profeet die de 11 geboden heeft opgericht. Elke heks krijgt een heksencode. Een heks past niet in de ideale technologische wereld van Roderick. Maar dan ontdekt Nola een geheim van Roderick en wilt ze dit het liefst aan de buitenwereld vertellen. Ze bedenkt een plan maar dat loopt anders af dan verwacht…

Het e-book de heksencode.

~ Wat vond ik zelf van het verhaal: ~

Ik wist helemaal niet wat ik moest verwachten over een dystopische young adult boek met religie, heksen, oorlogen en de moderne technologie. Maar schrijver Anoeska heeft mij echt verrast. Als je dit boek leest wordt je helemaal mee gezogen in het verhaal. Ik heb het boek op één dag uitgelezen. Wauw wat een verhaal.

Nola:

Nola is een jonge vrouw die het hoofdpersonage is in deze Novelle. Doorheen het verhaal kom je meer te weten over haar als personage. Alleen had ik graag wat meer geweten over Freya. Ze wordt in het verhaal omschreven als een onzekere vrouw met heel veel angsten. Maar toch komt ze wel heel dapper over in het verhaal.

De Novelle leest als een trein, sommige gebeurtenis gaan iets te snel. Ik had graag wat meer gelezen over de heksen die gevangen genomen worden. Wat gebeurt er precies met hun na een code. Maar doordat dit een novelle is begrijp ik het ook wel waarom de gebeurtenissen zo snel gaan. Het boek is echt wel eentje dat je op één dag uitleest. Elk hoofdstuk van dit boek is ontzettend spannend. Ik zat echt op het puntje van mijn stoel.

~ Conclusie: ~ ☆☆☆☆ sterren.

Anoeska heeft een vlotte schrijfstijl die je mee neemt door heen het verhaal. Het boek toont je aan dat liefde, haat en religie dicht bij elkaar ligt. Het doet mij vooral denken aan moderne concentratiekampen met de heksencode die de heksen krijgen. Dit boek krijgt van mij een 4/5. Het is een aanrader als je het leuk vindt om een kort verhaal te lezen over heksen in de moderne concentratiekampen.

Recensie exemplaar e-book gekregen van Anoeska Nossol. #gekregen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s